Alimentatia care nu provoaca celulita

Celulita, aceste depozite de grasimi lenese – care nu intra in circuitul normal de ardere – poate avea ca sursa alimentatia bazata pe multe tipuri de grasimi cu care corpul nu opereaza in mod frecvent, care se stocheaza.

 

Grasimi:
Grasimile din mancarurile fast-food sunt special tratate pentru a putea obtine aspectul specific, crocant, apetisant. Corpul munceste mult, consumand rezerve importante de vitamine si minerale pentru a le transforma si evacua.
Grasimile de origine animala – mezeluri, carne, branza, oua – pot reprezenta numai 1/3, cca 15-20g, din cele zilnice permise: 55- 65g.
Grasimile bune de care corpul are nevoie vin din uleiuri presate la rece, seminte, fructe si cruditati.

Exista si fonduri metabolice care au mosteniri genetice, de constituenta, cu astfel de depozite.
Daca ele nu sunt deranjante, atunci cel mai bine este sa le acceptam, caci altfel este o munca obositoare pentru anularea si intretinerea lor.

Cum poate arata un program alimentar zilnic care sa nu duca la depozite de celulita?

DIMINEATA: fructe
* fie 1-2 buc piersici, mere, caise, grapefruit, kiwi, banane, etc
* fie pui intr-un blender 150 ml apa plata si fructe min 150g de tipul capsuni, zmeura, mure, afine, coacaze, sau ca si cele de mai sus, si-ti prepari un nectar delicios. Nectarul poate fi facut mai consistent utilizand sucul de la o leguma si un fruct – suc de morcov si 1 mar, suc de sfecla cruda si piersici, etc
Testeaza, cauta reteta potrivita. Este indicat cand consideri ca ai intrat in criza de timp.

Dupa cca 3 ore, daca apare foamea poti manca o gustare – o salata de cruditati – fara paine, sau 1-2 felii de paine graham, integrala, cu seminte si cereale si salata de vinete alaturi de o mica salata de varza alba; sau o omleta din albusuri sau oua integrale, cu salata de cruditati, fara paine.
Aceasta gustare poate fi chiar un alt fruct.

PRANZUL
– o supa / ciorba de legume
– felul doi de tipul: carne de pui / peste si un tip de legume ( fasole verde, varza, conopida, broccoli, spanac, ciuperci, dovlecei, vinete), alaturi de mari salata de cruditati, dar fara paine.

Gustarea de dupa amiaza poate fi si numai 30 buc de fistic, 15 buc de migdale sau jumatati de nuca. Sunt foarte calorice, nu depasi numarul. Acestea vor fi crude nu prajite sau cu sare.

Seara se vor evita alimentele care contin grasimi sau sunt preparate prin prajire.
Un fel de peste cu legume si mari salate de cruditati; paste cu legume si o salata de verzituri.

REGULI GENERALE:
Fructele sunt mese in sine nu deserturi;

Cand mananci paine, ea este de buna calitate nu alba, nu o asociezi cu carne, branza, oua, dar merge foarte bine cu orice tip de salata sau mancare de legume.

Nu mananci grasimi sau prajeli dupa ora 18.

Vei bea min 1,5 – 2 l apa plata/ zi, sau apa cu lamaie; renunta la sucurile din comert, lasa-le sa fie ocazionale, inlocuieste-le cu cele facute in casa sau apa.

Miscarea fizica moderata este determinanta in formarea, structurarea fizica, dar si in intretinerea unui metabolism echilibrat si sanatos. Danseaza, plimba-te cu bicicleta, fa innot, sala, orice si frecvent.

Dulciurile concentrate favorizeaza ingrasarea, depozitarea de grasimi, nu atat prin calorii cat prin impactul glicemic.

Nu te infometa niciodata; fructele si salatele de cruditati sa nu-ti lipseasca in nici o zi.

Daca doresti mai multe amanunte, ma poti contacta. Subiectul este unul care are rezolvari personalizate in functie de varsta, alimentatie, sistem imunitar si genetic, miscare, arie afectata, etc.