Celulita sub lupa

Celulita nu mai e la moda. De pe vremea lui Rubens, stiu, dar acum chiar nu mai ai motive sa nu faci ceva in privinta asta: de la masaj specializat la sport sau aparate care lupta cu nesuferita coaja de portocala, e timpul sa arati ca poti mai mult.


Descopera faptele ce stau la baza acestui nefericit fenomen si care sunt factorii agravanti ca sa stii cu ce ai de luptat si sa-ti faci un plan de atac eficient.
Femeile sunt primele victime ale celulitei. Vestea proasta e ca de la varsta de 14 ani poate aparea si pe masura ce inaintam in varsta se poate agrava deoarece stratul epidermic subcutanat se subtiaza si se redistribuie. De asemenea, celulita se instaleaza in cazul femeilor gravide sau a celor care iau anticonceptionale, deoarece sistemul lor nu poate elimina fluxul de estrogen. O viata sedentara duce la ingrosarea tesuturilor epidermice, cauzand aspectul inestetic si inflexibil al pielii.

Barbatii au noroc si de data aceasta, dar pot fi afectati de celulita deoarece reteaua de celule grase este structurata adanc sub piele. Diferenta: celule noastre sunt uniforme si ajung foarte aproape de suprafata pielii pe cand ale lor sunt mai precise si se ascund mai adanc in piele, eliminand efectul de coaja de portocala.

Factorii care provoca celulita sunt:

– ereditatea: dar spre deosebire de culoarea parului, celulita este ceva ce poti elimina.

– lipsa de hidratare: apa ajuta sistemul digestiv sa elimine toxinele acumulate in organism (circa 7 pahare pe zi sunt suficiente)

– dieta: toxinele produse de obiceiuri alimentare proaste (bautura, tigari, condimente) raman blocate in tesuturile adipoase ale pielii. Iar dietele nu fac deloc bine reducerii de celulita, ba chiar pot agrava situatia, deoarece corpul compenseaza senzatia de foame formand celule de grasime. Toate grasimile saturate produc celulita.

– fumatul duce la slabirea epidermei si la constrictia capilarelor.

– stresul si tensiunea blocheaza activitatea musculara, impiedicand eliminarea toxinelor si purificarea naturala a organismului

– medicamentatia de orice fel (pentru dieta, somnifere, diuretice, contraceptive) duce la retentia de apa care inhiba corpul de la eliminarea reziduurilor

– lipsa exercitiilor fizice si o viata sedentara contribuie din plin la formarea celulitei. Fara exercitii, corpul sufera de lipsa de energie, vitalitate si adrenalina.

Reteta perfecta care sa-ti garanteze un corp fara celulita nu exista. Dar ambitia de a urma strict niste reguli poate da rezultate: masaj specializat, regim adecvat, un program de exercitii si cremele pe baza de plante la un loc te pot scapa de aceasta problema.