Mai ai ceva de aflat despre celulita

1. Alimentatia bogata in grasimi favorizeaza asimilarea lipidelor, tulburari intestinale, deficiente hepatice, iar toate acestea sunt cauze care duc la aparitia celulitei.2. Functionarea defectuoasa a ovarelor, a hipofizei si a tiroidei din perioadele de pubertate, sarcina sau menopauza duce la instalarea celulitei.

 

3. O gimnastica prea intensa poate determina aparitia celulitei. Se recomanda exercitii usoare, practicate regulat.

4. Imbracamintea prea stramta duce la o proasta circulatie periferica a sangelui si limfei, ce favorizeaza aparitia celulitei.

5. O crema nu te va scapa de celulita, oricat de buna ar fi. E nevoie si de dieta si activitate fizica. Celulita trebuie atacata pe mai multe fronturi pentru a fi anihilata.

Recomandare crema: Resveratrox anti-celullite, Ivatherm
6. Masajul anticelulitic da rezultate, insa costa, e dureros… si inestetic, daca luam in calcul si vanataile de dupa. Un bun inlocuitor este masajul practicat in timpul dusului cu un dispozitiv de masaj, ori cu un burete sau chiar cu un prosop aspru.

7. Celulita poate fi prevenita printr-o dieta echilibrata, care sa includa multe legume si fructe si putine grasimi.

8. Eficiente, in combaterea celulitei, sunt si tratamentele naturiste, respectiv cataplasmele calde cu decoct de iedera (200 g la un litru de apa) sau cele cu infuzie de vita-de-vie (50 g la un litru de apa).

9. Presopunctura face minuni in tratamentul celulitei. Maseaza profund, de doua, trei ori pe zi, punctul din mijlocul coapsei, situat pe linia de deasupra genunchiului.

10. Celulita se poate masca prin bronzul natural, insa nu-i nevoie sa-ti arzi pielea pentru a ascunde micile “gropite”, o usoara nuanta cafenie e suficienta pentru a estompa neregularitatile pielii. Alte variante sunt bronzul artificial obtinut cu produse autobronzante sau ciorapii luciosi.