Adio, celulita

Se estimează că un procent de cel puţin 80 la sută dintre femei au o anumită formă de celulită. Deşi această afecţiune este cel mai adesea asociată cu o greutate mult peste normal, ea este întâlnită adesea şi în cazul celor subponderali, precum şi printre bărbaţi.

 

La apariÅ£ia acestei probleme contribuie lipsa de activitate ÅŸi dezechilibrele hormonale, însă principala cauza a celulitei este consumul constant de aditivi ÅŸi conservanÅ£i chimici, tipic pentru modul de alimentaÅ£ie occidental, celulita lipsind aproape cu desăvârÅŸire la opulaÅ£iile ce se hrănesc tradiÅ£ional. Sistemul limfatic al organismului, care are funcÅ£ia de a filtra toxinele, depozitează aceste substanÅ£e în zone ale corpului cât mai depărtate de organele vitale, atât funcÅ£ional, cât ÅŸi ca poziÅ£ie – ÅŸolduri, fese ÅŸi coapse. Aici, din considerente genetice ÅŸi structurale, celulita creează porÅ£iuni de piele noduroase ÅŸi vălurite, cu aspect de “coajă de portocală”, adesea umflate ÅŸi devenind uneori dureroase la apăsare.
Cele mai utilizate remedii sunt: dieta cu alimente naturale, exerciţiile fizice diverse, perierea uscată a pielii, masajul superficial (pentru activarea circulaţiei în vasele limfatice) şi masajul ţesuturilor profunde.

Vă propunem o modalitate suplimentară, deosebit de eficientă şi plăcută: masarea uşoară a pielii cu un produs ce conţine extracte din plante special selectate pentru acţiunea lor anticelulitică. Este un amestec de iederă, considerată excelentă pentru reducerea celulitei, grapefruct, cu efect diuretic şi detoxifiant şi ulei esenţial de fructe de ienupăr.

Loţiune pentru masaj
200 g de gel pentru duÅŸ nearomatizat
50 g extract de iederă
4 linguri de coji de nucă fărâmiţate foarte mărunt
60 picături de ulei esenţial de grapefruct
30 picături de ulei esenţial de fructe de ienupăr
15 picături de ulei esenţial de portocală
15 picături de ulei esenţial de cireş

Turnaţi gelul şi extractul de iederă într-o cupă şi amestecaţi. Adăugaţi esenţele amestecând până când soluţia se uniformizează. Cu ajutorul unei pâlnii, puneţi amestecul într-o sticlă de 1,5 l. Înainte de folosire, adăugaţi o lingură de coji de nucă la 30-60 g de gel, într-un bol. Masaţi zilnic corpul în timp ce faceţi duş, folosind o bucată de lână sau bumbac, sau o mănuşă de baie.