Deschis in 2000, NewSkin are 8 ani de experienta in diversele tratamente pe care le ofera. Experienta se traduce prin multe cazuri rezolvate cu succes. Venind la noi beneficiezi tocmai de acest lucru, pentru ca noi stim exact ce facem si ce putem oferi.
Ce inseamna foto epilarea definitiva?
2. Cine poate fi candidat la foto epilare definitiva?
3. Ce inseamna definitiv?
4. Cum functioneaza tratamentul?
5. Cum trebuie sa ma pregatesc pentru tratament si la ce trebuie sa ma astept?
6. Cite sedinte sunt necesare, si la ce intervale?
7. Cit de dureros este?
8.Care sunt posibilele riscuri, efecte secundare sau complicatii ale foto epilarii?
9. Care sunt posibilele cauze al crestrii excesive a parului, si cum poate acest lucru sa imi afecteze tratamentul ?
10. Ce trebuie sa iau in considerare cind aleg o clinica/salon de foto-epilare?
11. Ce este ciclul de crestere a firului de par si cum se produce crestera parului?
12. Cine este Fitzpatrick si ce treaba a avut el cu pielea?
13. Este adevarat ca foto epilarea poate cauza cresterea mai accentuata a parului decit era initial?
14. Pot doar sa reduc densitatea parului intr-o zona, fara sa il elimin complet?
15. Cam cit costa?1. Ce inseamna foto epilarea definitiva?
Foto epilarea este un procedeu prin care parul este eliminat de pe corp prin utilizarea unui fascicul luminos – IPL (intense pulsed light – lumina pulsata intensa) sau laser. Fiecare din cele doua tipuri de lumina au avantaje si dezavantaje, si prezinta unele asemanari dar si mai multe deosebiri. Principiul de actiune este acela ca lumina de o anumita intensitate si culoare este transmisa prin piele unde este absorbita de foliculul pilos, care se incalzeste pina la ardere si este definitiv compromis.
Foto epilarea este realizata de un operator specializat, in unele cazuri chiar medic, care este responsabil cu distribuirea luminii IPL sau laser catre zonele tinta. Sunt vizati acei foliculi pilosi aflati in faza activa de crestere in momentul tratamentului – deoarece numai acestia pot fi dezactivati cu succes. In functie de zona (dar si de alte caracteristici individuale) numai 20-50% din foliculii pilosi dintr-o anumita zona sunt in faza activa de crestere la un anumit moment, ceea ce face sa fie nevoie de mai multe sedinte, distantate in timp, pentru a putea inactiva toti foliculii pilosi din acea zona. Daca aici mai adaugam si randamentul specific al tratamentului – care poate fi de 50-80% – rezulta ca la modul general este nevoie de 3-10 sedinte pentru eliminarea cvasi-completa a parului dintr-o anumita zona.
2. Cine poate fi candidat la foto epilare definitiva?
Atit femeile cit si barbatii apeleaza la foto epilare pentru a scapa de parul nedorit. Acest procedeu se aplica cu succes in toate zonele – cum ar fi fruntea, sprincenele, virful nasului, mustata, barbia, lobul urechilor, umeri, spate, axile, abdomen, fese, zona pubiana, zona bikini, peri-mamelonar, antebrate, brate, gambe, coapse, miini, picioare si degete.
Cele mai bune rezultate se obtin daca exista un contrast bun intre culoarea pielii si culoarea foliculului pilos. In general, cu cit este mai gros si mai inchis la culoare firul de par, cu atit mai bune sunt rezultatele – de asemeni, cu cit pielea este mai alba, cu atit mai bine. Lumina pulsata sau lumina laserului trebuie sa fie absorbita cit mai putin la trecerea prin piele (de aceea este important ca aceasta sa fie cit mai alb posibila), dar trebuie sa se absoarba cit mai mult in radacina parului, de catre melanina (pigmentul) continut in acesta, pentru a-l putea incalzi pina la dezactivare.
Laserele de diverse tipuri au fascicole luminoase de diverse culori, si indicatiile lor sunt diferite tocmai in functie de aceasta caracteristica – culoarea. Laserele cu lumina rosie, bazate pr alexandrita sau rubin, sunt indicate pentru indivizii cu contrast bun intre culoarea parului si cea a pielii. Laserele de tipul Nd:Yag, care actioneaza in infrarosu, sunt indicate in special pentru pacientii cu piele intunecata, sau care nu au contrast suficient.
Lumina pulsata contine un spectru foarte larg de frecvente si poate fi utilizata cu succes in orice combinatie de culori ale pielii si parului – mai putin pentru parul alb.
3. Ce inseamna definitiv?
Foto epilarea este definitiva in sensul ca firul de par tratat cu succes nu mai creste niciodata. Spre deosebire de electroliza insa, unde firele de par sunt tratate individual, foto epilarea definitiva este un tratament realizat pe arii mai intinse ale pielii, tintindu-se mai multi foliculi pilosi simultan. Nu toti acesti foliculi pilosi sunt activi la un anumit moment, deci nu trebuie sa ne asteptam ca foto-epilarea sa inlature toate firele de par la un singur tratament. Putem vorbi mai degraba de o reducere procentuala definitiva. La fiecare tratament se distrug 10-30% din firele de par dintr-o anumita zona. De ce nu toate? Asa cum am spus, nu toate firele de par sunt in faza de crestere activa, si deci nu pot fi inactivate (acesta regula este valabila si pentru electroliza). De asemeni, foto-epilarea (ca si electroliza) are un anumit randament – nu ne putem astepta ca acesta sa fie de 100%, ci intre 50-80%, in functie de calitatea aparatului folosit, de priceperea operatorului, dar si de cel care se trateaza (de pregatirea pre-tratament, de disponibilitatea si complianta sa).
Firele odata distruse, inactivate, nu mai cresc, dar in zona tratata vor mai apare alte fire de par, cele care au fost inactive in momentul tratamentului. Pentru a le trata si pe acestea este nevoie de sedinte suplimentare. In general o zona se trateaza de mai multe ori pina cind clienta este multumita de rezultat. Acest lucru nu inseamna intotdeauna lipsa completa a parului, ci reducerea acestuia la un procent care nu mai deranjeaza. De asemeni trebuie tinut cont ca in timp, pe masura ca inaintam in virsta, apar uneori noi foliculi pilosi, datorita unor subtile schimbari hormonale. Aceste se pot trata ulterior, prin foto-epilare sau electroliza, in functie de densitate.
S-a observat de asemeni ca un mic procent de persoane (2-5%) par sa nu raspunda la tratament – acest lucru nu este confirmat pe deplin iar cauzele nu sunt cunoscute intrucit nu exista suficiente date in urma cercetarilor la ora actuala. Trebuie avut in vedere ca este dificil de judecat daca lipsa de rezultate in cazuri specifice se datoreaza unei conditii medicale nediagnosticate care determina cresterea continua a noi foliculi pilosi, dand impresia ca foto-epilarea nu functioneaza, sau se datoreaza unui tratament incorect efectuat, sau pur si simplu se datoreaza faptului ca acest tratament nu merge la anumite persoane. Pur si simplu nu poti sti dinainte daca acest tratament va avea rezultate asupra ta pina nu il incerci personal. De asemeni, asa cum am mai subliniat, randamentul procedurii depinde de multe variabile, atit de natura individuala (culoarea parului si a pielii) cit si de tipul de echipament folosit, indeminarea operatorului, etc.
Un set de 3-10 sedinte de tratament, la intervale specifice, sunt necesare in general pentru a obtine o reducere semnificativa si dezirabile a numarului de fire de par. Factorii care determina numarul de sedinte sunt, printre altii: zona tratata (procentul de fire de par aflate in faza de crestere activa variaza in functie de zone), textura parului, frecventa tratamentelor, culoarea pielii si a parului, istoricul epilarilor anterioare, diverse conditii medicale si nemedicale (ex. bronzare, hirsutism), etc.
Electroliza este considerata o metoda permanenta de epilare, cu un istoric de 100 ani. Implica tratarea firelor de par individual, unul cite unul, deci poate dura foarte mult pina la tratarea completa a unei anumite zone – dar poate fi o optiune. Principiul de actiune este similar cu cel folosit in foto-epilare – este incalzita pina la ardere radacina foliculului pilos, dar nu cu lumina, ci cu un ac metalic introdus la baza firului de par. Toate atentionarile de la fotoepilare sunt valabile si aici – nu putem trata decit firele aflate in faza de crestere activa, etc. Electroliza este recomandabila pentru anumite situatii – de exemplu dupa mai multe sedinte de foto-epilare pentru a elimina citeva fire rebele, subtiri, decolorate, pentru care nu este rentabila o noua sedinta.
4. Cum functioneaza tratamentul?
Laserele sunt unitati optice care produc lumina intensa, coerenta, monocromatica. Un laser consta dintr-un mediu activ, cum ar fi un cristal, un gaz sau un lichid, care amplifica lumina atunci cind este excitat de o sursa externa de energie (de exemplu o descarcare electrica sau un blitz). Atunci cind mediul indicat este folosit, laserul poate fi setat sa genereze o banda foarte ingusta de frecvente luminoase, practic monocroma.
Laserele proiectate pentru epilare definitiva emit frecvente luminoase destinate a fi absorbite de pigmentul din foliculul pilos – melanina. Daca pielea inconjuratoare este relativ deschisa la culoare in comparatie cu melanina din par, atunci o mare parte din energia luminoasa se va concentra in foliculul pilos, incalzind-ul pana la ardere, fara insa a afecta celelalte tesuturi inconjuratoare. De aceea este necesar sa existe un contrast intre culoarea firului de par (cit mai intunecat pentru a acumula cit mai multa energie) si cea a pielii (cit mai deschisa, pentru a nu absorbi lumina) pentru rezultate optime.
Avantajul principal al laserelor folosite in foto-epilare (de tipul rubin, alexandrit, Nd:Yag si cu dioda) este ca emit o lumina monocromatica foarte apropiata de frecventa de absorbtie maxima a melaninei. Acesta este poate sa devina un dezavantaj atunci cind melanina din radacina parului este de culoare mai deschisa sau are alta frecventa maxima de absorbtie luminoasa, diferita de cea a laserului. Aici se dovedesc mai eficiente sistemele IPL, care emit un specru mai larg de frecvente, si care pot tinti orice tip de melanina, inclusiv cea din firele de par blonde (desigur, cu un randament ceva mai redus decit pentru firele inchise la culoare).
Desi laserele si sistemele IPL incalzesc numai foliculul pilos, caldura generata este transmisa prin conductie la tesuturile inconjuratoare – acest fenomen fiind responsabil pentru senzatia de durere perceputa. Foarte multe din aparatele folosite astazi au un sistem sau altul de racire a pielii inconjuratoare, destinate absorbtiei caldurii generate la distrugerea radacinii tratate.
Sistemele de foto-epilare IPL – intense pulsed light – nu sunt lasere propriu-zise, desi multe clinici sau saloane le denumesc lasere din comoditate. Aceste sisteme IPL folosesc o sursa de lumina tip flash-lamp (blitz), non-coerenta si de spectru relativ larg, in general plecind de la 570 sau 615 nm, pina la 1200 nm si peste, in zona infrarosie a spectrului. Avantajul este ca poate fi tintita prin tratament orice fel de melanina. Dezavantajul este ca o parte din energia eliberata se acumuleaza si in tesuturi, nu numai in foliculul pilos, ceea ce face ca sa fie nevoie de un bun sistem de racire. Din constructie, aceste sisteme IPL elibereaza cantitati de energie mai mici decit laserele, si acest lucru poate fi un dezavantaj – pentru ca in general este nevoie de energii de 25-30 Jouli/cm2 pentru ca tratamentul sa aibe succes. Incercati sa aflati ce aparat foloseste clinica la care mergeti si verificati daca aparatul este capabil sa produca aceasta energie. Numai acest fapt in sine nu este suficient, pentru ca in unele cazuri, chiar daca masina poate emite 30 J/cm2, operatorul nu seteaza tratamentul la aceasta valoare din diverse motive, unul din acestea putind fi acela ca pacienta nu suporta durerea la aceasta valoare.
Exista si alte deosibiri intre IPL si lasere, pe care le vom aborda intr-un alt articol. Trebuie retinut ca primele aparate de foto-epilare aparute pe piata au fost IPL, iar la ora actuala laserele sunt din ce in ce mai putin folosite datorita costurilor mai ridicate, lipsei de avantaje reale, precum si faptului ca necesita personal super-calificat la operare.
5. Cum trebuie sa ma pregatesc pentru tratament si la ce trebuie sa ma astept?
Aria care urmeaza a fi tratata nu trebuie epilata cu ceara sau prin smulgere cel putin 4 saptamini inainte de tratament. Epilarea cu ceara smulge radacina foliculului pilos, caz in care foto-epilarea nu mai are pe ce sa actioneze. Trebuie deci cca. 4-6 saptamini in care firele de par sa poata creste. La modul ideal, cu cit intervalul dintre ultima epliare cu ceara si foto-epilare este mai mare, cu atit mai bine. Epilarea cu ceara este interzisa pe toata perioada sedintelor de foto-epilare. Intre sedinte se va folosi doar rasul sau tunsul.
Pielea ar trebui sa fie cit mai alba cu putinta, deci expunerea la soare – bronzatul – trebuie evitate incepind cu 30-45 zile inainte de tratament, precum si pe toata perioada tratamentului. Daca tratamentul implica zone expuse la soare in mod curent – fata, gambe etc. – este recomandata folosirea unei creme protectoare cu factor de protectie cit mai ridicat (pentru fata – SPF-100).
Cu cca. 1-3 zile inainte de tratament, nu mai devreme, dar nici mai tirziu, zona de tratat trebuie tunsa la zero (sau rasa cu lama, dar este mai putin recomandabil datorita posibilei iritatii). Firul trebuie sa fie cit mai scurt, pentru ca energia luminoasa sa fie concentrata in radacina parului, si nu in parte de deasupra, care se va incalzezi inutil. Firul trebuie insa sa depaseasca cu un milimetru-doi suprafata pielii, pentru ca cel care opereaza sa poata vedea unde sunt foliculi pilosi si unde nu sunt.
Dupa tratament pe zona respectiva trebuie aplicate creme de hidratare, de prefetinta cu aloe vera, pentru citeva zile. De asemeni, pentru zonele expuse la soare este indicata folosirea unei creme cu factor de protectie solara cit mai mare. In cca 15-25 zile, firele de par tratate incep sa cada. Initial unele fire de par dau senzatia ca continua sa creasca, dar este doar procesul normal de eliminare a lor din tegument. Exfolierea sau frecarea cu buretele a zonei tratate pot accelera procesul. Dupa perioada de eliminare mai pot sa ramina pe piele niste mici puncte negre, fire de par care dau impresia ca au ramas in piele. Si acestea vor fi eliminate in timp, dar s-ar putea sa dureze ceva mai mult. Poti exfolia zona mai energic pentru a le ajuta sa fie eliminate.
Dupa caderea parului veti experimenta o perioada de lipsa de par de citeva saptamini, pina cind incep sa creasca noile fire de par care la momentul tratamentului nu erau in faza de crestere activa. In momentul in care se inmultesc suficient, dupa cca. 6-8 saptamini de la sedinta de epilare anterioara, se va efectua o noua sedinta. Daca la salonul sau clinica unde va tratati va chema mai devreme de aceasta perioada, refuzati, pentru ca nu a trecut suficient timp ca noile fire de par sa inceapa sa se manifeste, si randamentul tratamentului nu va fi suficient de bun.
Acest ciclu se poate continua pina cind se ajunge la o reducere satisfacatoare a firelor de par din zona respectiva. Cum intotdeauna se reduce un procent, intotdeauna mai ramine ceva, ceea ce inseamna ca, desi este definitiva foto-epilarea nu este in mod necesar si completa . Daca numarul de fire ramase este mic, firele sunt foarte fine, subtiri si decolorate si nu justifica inca o sedinte de foto-epilare, puteti incerca eliminarea acestora prin electroliza, care, folosita punctual, poate fi mai ieftina.
Daca firele nu incep sa cada, probabil setarile aparatului au fost prea reduse, si trebuie sa informati salonul sau clinica de acest lucru. Daca parul cade din anumite zone, dar nu din altele, poate operatoarea a ratat acele zone (acest lucru este in general foarte vizibil, sunt petice in care parul creste alaturi de zone complet epilate) si puteti cere o sedinta gratuita de retusare.
6. Cite sedinte sunt necesare, si la ce intervale?
Majoritatea persoanelor au nevoie de minim 4-6 sedinte distantate la 6-8 saptamini, dar acest lucru depinde de prea multi factori pentru a putea fi previzionat cu certitudine. Asa cum mentionam, parul creste in trei faze (anagen, catagen si telogen) dar nu poate fi distrus decit in anagen, care este faza de crestere activa.
?
In general 20-25% din firele de par sunt in anagen la un anumit moment, de aceea este nevoie de cel putin patru sedinte pentru a putea tinti toate firele de par, probabil mai multe, intru-cit tratamentul nu are un randament de 100%. In orice caz, la fiecare sedinta se vor elimina 10-20 din totalul firelor de par existente pe o anumita suprafata.
Factorii care influenteaza numarul de sedinte sunt in mare parte individuali (genetici – culoarea, grosimea, zona, tipul morfologic, etc) dar nu trebuie neglijat nici calitatea actului terapeutic, care poate modifica randamentul. Daca nu se obtin rezultate notabile dupa 4-6 tratamente, pacientul trebuie sa investigheze posibile cauze medicale (vezi intrebarea #9 mai jos).
Initial tratamentele sunt distantate la 6-8 saptamini, dar dupa 3-4 sedinte este bine sa fie marit intervalul la 8-10 saptamini, pentru a acumula cit mai mult par in faza de crestere activa si a justifica tratamentul.
7. Cit de dureros este?
Cu un singur puls prin foto-epilare se pot inactiva firele de par de pe o zona destul de mare – depinde de aparatul folosit – dar in general 1-5 cm2 (cu cit spotul este mai mare, cu atit este posibil ca energia pe cm2 sa fie mai redusa, deci atentie la acest aspect). Pragul dureros al fiecarei persoane este diferit, dar in general procedura nu este mai dureroasa decit epilarea cu ceara. Senzatia este insa diferita – seamana mai mult cu o plesnitura cu rigla. In general nu este nevoie de creme anestetice, dar daca este cazul acestea pot fi folosite, mai ales la persoane foarte sensibile, sau pentru zone foarte dureroase. Atentie – cremele anestetice trebuie folosite in cantitati mici, pe suprafete reduse (buza superioara, axile, bikini line) si nu pe zone largi, unde pot cauza efecte adverse importante. Verificati cu medicul daca credeti ca puteti avea probleme in caz ca folositi aceste creme.
Durerea este atenuata si prin folosirea gelurilor de racire. In general este bine sa se lucreze cu intensitati ale luminii la limita suportabilitatii dureroase. Cu cit mai multa energie este livrata catre piele si foliculul pilos, cu atit mai bine, chiar daca trebuie suportat un mic disconfort dureros, pentru ca durerea inseamna de fapt ca firul de par se arde, si deci tratamentul are efect.
8.Care sunt posibilele riscuri, efecte secundare sau complicatii ale foto-epilarii?
Printre efectele secundare normale, care pot – dar nu este obligatoriu – sa apara se numara:
– mincarime – in timpul tratamentului
– roseata – care de obicei trece in citeva ore, dar poate sa se mentina pina la 3 zile
– inflamarea zonei tratate – care de obicei trece in citeva ore, dar poate sa se mentina pina la 3 zile
– durere, amorteala, intepaturi
Foarte rar pot apare:
– cruste in zona cu par incarnat
– vinatai
– purpura in zonele cu piele bronzata
– foliculita
– dis-coloratii (hipo sau hiperpigmentari temporare)
Efectele secundare apar relativ rar, si ca regula generala sunt temporare, dar este bine sa fiti avizate de ele. Daca aceste manifestri depasesc 3 zile, conactati operatorul care a efectuat tratementul, pentru ca este posibil ca setarile aparatului sa fi fost prea ridicate, si ar trebuie ajustate pentru urmatoarele sedinte.
9. Care sunt posibilele cauze al crestrii excesive a parului, si cum poate acest lucru sa imi afecteze tratamentul ?
Cauzele cresterii exagerate a parului (hipertrichozei) sunt destul de multe si variate, si includ:
– Ereditatea
– Graviditatea
– Tulburari hormonale sau glandulare (posibil chiar un sindrom polichistic la femei), inclusiv boli care pot cauza aceste efecte
– Probleme de reziatenta la insulina
– Reactii medicamentoase
– Precesul normal de imbatrinire
– Folosirea excesiva a metodelor de epilare temporara cum ar fi ceara, rasul, smulgerea, cremele depilatorii, etc.
Fiecare persoana care doreste epilare definitiva trebuie sa exploreze o eventuala conditie medicala a cresterii excesive a parului inca inainte de inceperea tratamentului, pentru ca daca exista ceva in organism care in mod constant declanseaza aparitia de noi foliculi pilosi, tratamentele vor da impresia ca sunt fara efect – caci organismul dezvolta in continuu noi fire de par, iar aparenta este ca nu se reduce deloc numarul de foliculi. Femeile cu anumite pattern-uri de crestere a parului – buza superioara, barbie, obraji etc – similare cu cele din ovarul polichistic, ar trebui sa consulte un endocrinolog, si sa-si faca niste teste hormonale. Barbatii ar trebui testati pentru rezistenta la insulina etc. Vorbeste cu doctorul tau inainte de inceperea tratamentului, daca suspectezi o conditie medicala subiacenta care cauzeaza cresterea excesiva de par. Sedintele de epilare devinitiva nu trebuie sa inceapa decit dupa ce aceasta afectiune este deplin controlata medicamentos si/sau chirurgical – pentru ca foto-epilarea poate inactiva firele de par care exista, dar nu si pe cele care se vor dezvolta in viitor.
10. Ce trebuie sa iau in considerare cind aleg o clinica/salon de foto-epilare?
Orice clinica/salon ar trebuie sa ofere o sedinta de consultatie/diagnostic gratuita. Foloseste acest prilej pentru a evalua modul in care clinica arata si vezi ce impresie iti face (curatenie, amabilitate, informare, dotari). Nu lua decizii pe loc in ceea ce priveste angajamentele financiare. Viziteaza mai multe clinici inainte sa faci o alegere. Vei observa ca preturile variaza destul de mult, uneori chiar cu 200%, in unele locuri existind si posibilitatea de a plati “seturi” de sedinte la preturi promotionale, sau plata in rate. In general cauta sa vezi daca interesul clinicii este mai mult sa faca in asa fel ca tratamentul sa mearga pentru tine decit sa afle cit de mult esti dispusa/capabila sa platesti.
Asigura-te ca operatorul care te va trata are suficienta experienta in foto-epilare si stie care sunt principiile inactivarii radacinii. Pune multe intrabari si vezi cum se incadreaza raspunsurile lor cu cercetarile pe care le-ai facut chiar tu in acest domeniu. Cu cit sunt mai informati cu atit sunt mai multe sanse ca tratamentul sa aiba un efect mai bun. Faptul ca cel/cea care efectueaza tratamentul este sau nu medic este fara importanta, si nu are legatura cu indemanarea sa in a realiza foto-epilarea. Foto-epilarea nu se preda in scolile medicale, deci ceea ce trebuie sa cauti sunt cunostinte practice, de experienta.
In ceea ce priveste aparatura, nu te lasa influentata de povestile de marketing. Nu conteaza numai tipul de aparat, cit si calitatea executiei acestuia. Nu toate masinile sunt BMW-uri, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mergi cu Trabantul. Cauta mai degraba un sistem IPL decit un laser, insa daca ai convingerea ca laserul este mai bun pentru tine, alege un laser de alexandrit (in caz de contrast bun intre piele si par) sau Nd:Yag (piele mai inchisa la culoare, chiar piele neagra), dar atentie ca pulsul luminos sa nu fie mai mic de 10 ms pentru ca sub aceasta valoare lumina nu are timp suficient sa actioneze, chiar daca intensitatea este buna.
Sistemele IPL sunt foarte variate, dar ca si caracteristica generala sunt mai bune cele care au o putere mai mare pe cm2, la durate ale pulsului luminos de pina in 100 ms (milisecunde). Marimea spotului este si ea importanta intru-cit afecteaza durata tratamentului, dar marimile prea mari inseamna o reducere a energiei pe cm2 si pot fi inselatoare, doarece cu cit suprafata expusa este mai mare, cu atit creste riscul de nu-uniformitate a expunerii. Cele mai bune si mai uniforme expuneri se realizeaza cu aparatele care au ghid de lumina din safir (eventual dotate si cu diverse sisteme de racire a ghidului pe baza de agent refrigerant sau CO2). Aparatele fara ghid, la care lumina este condusa catre piele prin aer, genereaza cele mai inconstante expuneri – din nefericire acestea sunt si cele mai ieftine si le vei gasi cel mai des in clinicile de epilare. La aceste aparate racirea se face cu aer, se supraincalzesc usor.
Aparatul trebuie sa fie capabil sa concentreze minim 25 J/cm2 pentru ca tratamentul sa aiba efect. Aceasta este intensitatea necesara arderii foliculului pilos. Intreaba daca se realizeaza foto-calibrarea aparatului cu un aparat special, pentru a verifica daca lampa este buna. Calibrarea este esentiala – altfel nu exista certitudinea unui flux luminos suficient de intens pe spectrul util. Cere sa testezi citeva pulsuri in zonele care te intereseaza, eventual cu diferite intensitati, daca nu se ofera chiar ei sa o faca (asa cum ar trebui). Acest lucru este important atit pentru a testa eficacitatea aparatului cit si eventualele efecte secundare pe care le-ai putea manifesta.
11. Ce este ciclul de crestere a firului de par si cum se produce crestera parului?
In conditii normale, parul creste in cicluri, de durate variabile in functie de zona sau de individ. Parul de pe cap are ciclu mai lung, de 6-18 luni iar la unele persoane poate ajunge si la citiva ani. Aceasta ciclicitate impiedica parul sa creasca mai mult de o anumita lungime. De aceea parul de pe picioare sau antebrate nu va creste niciodata mai lung de citiva cm. iar cel de pe cap se va opri la 50-100 cm.
Un ciclu de crestere este impartit in trei faze – anagen, catagen si telogen. In anagen, faza activa, radacina foliculului produce fibra keratinica si firul de par creste. In aceasta faza parul contine din abundenta melanina care ii confera culoarea specifica, atit in radacina cit si in fibra propriu-zisa. Aceasta este faza in care foto-epilarea poate fi realizata.
In catagen, firul de par nu mai creste, dar nici nu cade, practic nu se poate face diferenta cu firul de par activ. Radacina se desparte de zona germinala, care produce celulele keratinice. Foto-epilarea nu se poate realiza in aceasta perioada, intru-cit nu poate fi atinsa si inactivata zona geminala.
Telogen este ultima faza a ciclului, faza de odihna. In aceasta faza, parul cade, se elimina, si zona germinala se reface pregatindu-se pentru un nou ciclu activ. Nu exista nici o fibra si nici o radacina propriu-zisa, deci foto-epilarea nu se poate realiza.
De tinut minte – anagen este urmata de catagen, o perioada de regres controlat a foliculului, dupa care se intra in telogen, faza de odihna. In mod normal, acest ciclu dureaza toata viata, dar exista multi factori care influenteaza, promoveaza sau inhiba cresterea parului. Succesul fotoepilarii depinde de tipul si culoarea parului si a pielii precum si de ce l-a determinat sa creasca in primul rind.
12. Cine este Fitzpatrick si ce treaba a avut el cu pielea?
In 1975, Thomas B Fitzpatrick, MD, PhD de la Harvard Medical School, a propus un sistem de clasificare a tipurilor de piele. Acest sistem este bazat pe raspunsul pielii la expuerea solara in termeni de grad de bronzare si/sau arsura. Pentru toate procedeele de foto-epilare, skin-rejuvenation, skin-resurfacing, sau alte tratamente laser, este necesar sa fie determinat corect tipul de piele.
Tip I: – piele foarte sensibila, care se arde intotdeauna si nu se bronzeaza niciodata. Exemplu – persoane cu parul roscat cu pistrui, sau albino
Tip II: – piele foarte sensibila, care se arde usor si se bronzeaza putin, si destul de greu. Exemplu: persoane de tip Caucazian cu piele foarte alba si par deschis
Tip III: – piele sensibila, care se arde uneori si se bronzeaza incet in culori deschise. Exemplu: tipul caucazian mai inchis la culoare, sau European.
Tip IV: – piele putin sensibila, se arde foarte rar si se bronzeaza usor, in culori moderat inchise. Exemple: Mediteranean, European, Asiatic, Hispanic, Indieni americani
Tip V: – piele insensibila la soare, care se arde rareori si se bronzeaza usor in culori inchise. Exemple: Hispanici, Afro-americani, Orientali, Indieni
Tip VI: – piele insensibila la soare, care nu se arde niciodata, profund pigmentata. Exemple: Africani, Indieni
13. Este adevarat ca foto-epilarea poate cauza cresterea mai accentuata a parului decit era initial?
Acest lucru nu a fost confirmat ori dovedit stiintific – dar unii pacienti l-au raportat pe diverse forumuri. Este un fapt rar, si pare sa se intimple mai ales la tratamentele faciale la femei, si la spate/brate/umeri la barbati – in conditiile in care se trateaza fire de par rebele sau vellusul (puful fin) la setari joase de energie.
14. Pot doar sa reduc densitatea parului intr-o zona, fara sa il elimin complet?
Acest lucru se poate realiza prin efectuarea a mai putine tratamente – 3-5, dar atentie – tehnicianul trebuie sa lucreze zona uniform, cu multa atentie.
15. Cam cit costa?
Preturile sunt mult diferite de la clinica la clinica. Sunt multe aspecte care trebuie luate in considerare la realizarea preturilor. Nu alegeti in mod necesar cea mai ieftina oferta, sau cea mai scumpa. Unele saloane ofera posibilitatea de a plati in avans pentru mai multe sedinte, facind pretul pe sedinta mai convenabil. Atentie insa la contractul care se semneaza cu aceasta ocazie, pentru ca uneori poate avea clauze neplacute. Este recomandabil sa va inscrieti la mai multe consultatii la diverse clinici inainte de a lua o decizie, pentru a putea compara preturile, experienta operatorului, dar mai ales calitatea si performatele aparatului folosit. Un pret foarte mic poate insemna un aparat de slaba calitate, care nu va da rezultatele dorite – vei plati mai putin, dar vei plati pentru nimic.
Mai jos veti gasi o estimare FOARTE generala a preturilor practicate de diverse clinici si saloane, pentru zonele tratate cel mai adesea.(Atentie, acestea sunt preturile altor clinici! Pentru a afla preturile serviciilor de fotoepilare oferite de NewSkin, accesati aceasta pagina.) Pentru alte zone va puteti face o estimare bazata pe marimea zonei consultind lista de mai jos. Preturile sunt pe o sedinta de tratament.
Fata completa – $150-300
Buza superioara (mustata) – $50-150
Barbia – $50-150
Axile (amindoua) – $50-150
Bikini – $100-200 (cereti sa vi se specifice ce inseamna bikini – fiecare pare sa inteleaga altceva)
Brazilian bikini – $200-300
Gambe (ambele) – $200-400
Antebrate (ambele) – $200-400
Spate – $200-500
Piept (torace anterior)- $100-300
Asigurati-va ca intelegeti exact care este definirea zonei respective.
?
Sedinta initiala de diagnostic/evaluare este gratuita. Vom efectua citeva pulsuri de testare si vom putea decide care este cel mai bun curs terapeutic in functie de toate aspectele implicate.?
Preturile din lista de mai jos sunt pe o singura sedinta.
BUZA SUPERIOARA – 30 Eur
BARBIE – 50 Eur
OBRAJI – 60 Eur
GAT – 50 Eur
FATA COMPLETA – 120 Eur
AXILE – 70 Eur
ANTEBRATE – 80 Eur
BRATE – 150 Eur
INGHINAL – 100 Eur
GAMBE – 200 Eur
PICIOARE COMPLET – 400 Eur
Tratamentele de fotoepilare definitiva sunt realizate la noi cu aparatul PlasmaLite de la firma suedeza Medical BioCare. Pentru mai multe detalii despre aparat puteti intra pe aceasta pagina.
?Ce este celulita?
Termenul de celulita este folosit pentru a descrie depozitele de celule adipoase, prinse in septuri de tesut conjunctiv din derm, care dau pielii aspectul butonat de coaja de portocala. Aproximativ 90% din femei sunt afectate de celulita dupa atingerea pubertatii. Celulita nu are nici o legatura cu grasimea. Exista femei slabe care au celulita, dar si femei plinute care nu au celulita. Celulita este de fapt o problema micro-circulatorie si a tesutului conjuctiv dermic si hipo-dermic. Acesta este si motivul pentru care dieta si exercitiile fizice nu pot, singure, sa elimine celulita – cu toate ca lipsa de exercitiu, hidratarea insuficienta, precum si o alimentatie neadecvata, bogata in grasimi si zaharide sunt factori importanti care duc la accentuarea celulitei.?
?
De ce sunt femeile predispuse la celulita?
Pielea femeilor este alcatuita diferit de cea a barbatilor, pentru a le putea permite acestora sa stocheze grasime in timpul sarcinii si alaptarii si pentru a se putea extinde/expanda in timpul acestor perioade. Datorita fluctuatiilor hormonale estrogenice, pielea va retine fluide, tesutul conjunctiv din derm se va intari, circulatia limfatica si sanguina va fi diminuata, determinind acumularea in derm a produsilor toxici care duc la incetinirea metabolismului, fapt ce favorizeaza depunerile de trigliceride in adipocite, cu marirea de volum a acestora (pina la de 300 de ori volumul initial) si accentuarea sugrumarii circulatiei – realizindu-se un cerc vicios care in cele din urma se va concretiza prin aparitia celulitei.
Ce putem face impotriva celulitei?
Raspunsul la aceasta intrebare este simplu atunci cind sunt intelese cauzele aparitiei celulitei. Avind in vedere ca celulita este predominant o problema circulatorie si de metabolism, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa imbunatatim micro-circulatia in derm. Acest lucru se poate face cel mai usor prin masaj, care poate fi realizat manual (putin eficient), sau mecanic, cu ajutorul unor masini specializate. Cea mai performanta dintre aceste masini este Cellu M6 (care realizeaza tratamentul numit Endermologie) despre care vom vorbi in amanunt mai jos. Exista si alte aparate, bazate pe succtiune sau/si cu role pasive, dar sunt de regula simpliste, si nici unul nu are eficienta Endermologie – dovedita cu douazeci de ani de experienta.
Cremele anticelulitice nu au absolut nici un efect – nici nu ar avea cum sa aiba. Ele se bazeaza pe substante care ar trebui sa actioneze la nivel hipodermic, insa aceste substante nu pot patrunde mai adinc de epiderm. Acesta este de altfel rolul epidermei in organism – sa creeze o bariera impermeabila care sa protejeze organismul de substantele considerate “nedorite” (cum ar fi de exemplu insulina, antibioticele sau vitaminele). De aceea, pentru a introduce aceste “substante nedorite” in organism prin piele, este necesar sa fie injectate cu o siringa, simpla aplicare a lor pe piele fiind ineficienta.
Diversele tipuri de imachetari au eficienta relativ redusa, deoarece principiul de baza al acestor tratamente este acela de a scoate apa din derm (asemanator cu al saunei). Se obtine o reducere instantanee de citiva cm a circumferintei datorita eliminarii apei, centimetri care se pun la loc foarte repede prin rehidratare.
Dieta si exercitiul fizic nu pot nici ele sa elimine celulita, pentru ce nu se adreseaza microcirculatiei din derm, dar o dieta sanatoasa si un program zilnic activ, care include exercitii fizice, sunt foarte buni adjuvanti.
Electro-stimularea are aceleasi efecte ca si exercitiul fizic. Tratamentele cu ultrasunete sunt in schimb excelente ca adjuvanti, pentru ca permeabilizeaza membranele celulare si favorizeaza cresterea ratei metabolice in tesuturi.
Liposuctia nu actioneaza pe grasimea din derm, ci doar pe cea profunda. Mezoterapia in schimb, daca este realizata bine (exista foarte multe variante) poate ajuta prin cresterea circulatiei locale – dar este o metoda semi-invaziva si destul de dureroasa in unele cazuri.
Ce este Endermologie si cum functioneaza ?
Endermologie este o tehnica de masaj mecanic realizata cu ajutorul aparatului Cellu M6, prin care se realizeaza o reducere temporara, dar eficienta a manifestorilor celulitei precum si o micsorare a circumferintelor zonelor tratate. De ce are acest tratament un caracter temporar si nu este definitiv? Simplu – deoarece dupa un timp, cauzele care au dus la aparitia initiala a celulitei vor reveni si vor produce aceleasi manifestari. Acesta este motivul pentru care este nevoie de tratamente de intretinere a rezultatelor.
Clinic, eficacitatea Endermologie rezida in actiunea sa asupra structurilor cutanate si sub-cutanate, cum ar fi tesutul conjunctiv, tesutul gras, vasele de singe si cele limfatice. Ca urmare, intreg corpul este remodelat iar calitatea si textura pielii sunt ameliorate.
Tesutul conjunctiv dermic si hipo-dermic, care poate fi comparat cu un “gel”, devine mai fluid dupa primele manevre de mobilizare. Actiunea combinata a rolelor motorizate care pliaza si depliaza succesiv pielea se adauga manevrelor de apasare/relaxare efectuate de operator, pentru a obtine o modificare a densitatii tesuturilor, crescind schimburile celulare si circulatia lichidelor. Relaxarea si decompresia diverselor structuri vasculare, arteriale, venoase si limfatice au drept rezultat imediat cresterea fluxului sanguin, cu aport de nutriente si eliminarea toxinelor, precum si a lichidelor si metabolitilor in exces. Tesuturile se transforma si rezultatul este un derm si un hipo-derm mai subtire si mai sanatos.
Adipocitele si receptorii lor celulari recapata acces la mediatorii sanguini care faciliteaza lipoliza, facilitind mai departe subtierea hipodermului concomitent cu reajustarea siluetei. In acelasi timp, tesuturile sunt complet restructurate prin eliminarea apei din moleculele de proteo-glicani precum si a toxinelor din fibrele de elastina.
Tratament dupa tratament, fibroblastii – celulele de origine ale tesutului conjunctiv -sunt stimulati, si isi reiau productia de colagen si elastina, efect care se traduce prin intinerirea tesuturilor si netezirea pielii. Implicind toate regiunile corporale, aceaste tehnica de masaj potenteaza mecanismele majore de detoxifiere a organismului, inclusiv drenajul limfatic, pentru a curata zona dermica de toate toxinele si totii metabolitii acumulati de-a lungul anilor. Se realizeaza in acelasi timp si o stimulare pasiva a muschilor cu toate efectele benefice care deriva de aici.
Da rezultate Endermolologie?
DA! Exista o multitudine de studii clinice efectuate in USA (UCLS, Vanderbilt University, etc) precum si in multe universitati Europeene care atesta eficienta Endermologie si a Cellu M6. Pentru mai multe informatii cu privire la aceste studii, va rugam sa vizitati site-ul LPG http://www.cosire-lpg.com . Aceste studii au permis de altfel producatorului LPG sa obtina autorizarea FDA pentru reducerea temporara a celulitei – singurul aparat din lume care are aceasta certificare.
Tratamentul efectiv dureaza 35 minute, timp in care un terapeut licentiat in Endermologie se va concentra pe zonele cu probleme, dar nu va neglija nici celelalte zone, pentru o stimulare generala a circulatiei si eliminarii apei reziduale.
Practica a demonstrat ca rezultatele optime se obtin cu doua tratamente pe saptamina. Sunt necesare 14-20 sedinte, dar primele rezultate obiective incep sa se vada dupa 6-8 sedinte. Dupa obtinerea rezultatului dorit, sunt necesare tratamente de intretinere, unul sau doua pe luna, toata viata. Tratarea celulitei trebuie privita ca pe un mod de viata – similar cu ingrijirea parului sau a unghiilor – un lucru pe care trebuie sa-l facem din cind in cind pentru sanatatea noastra si pentru aspectul nostru.
Doare?
Fii linistita, este pe miini bune. NewSkin are cea mai mare experienta in Endermologie din Romania, efectuam aceste tratamente din 2002. Terapeutii nostri sunt foarte experimentati iar masina poate fi reglata in asa fel incit nu numai sa nu se simta nici o durere, dar intreaga experienta Endermologie sa fie un relaxanta, placuta si odihnitoare. Procedura nu este invaziva in nici un mod, si este deosebit de igienica, intru-cit nu se folosesc geluri, creme sau alte substante chimice. Pentru confort maxim se poate folosi Endermowear – un costum special mulat pe corp, din Lycra – dar la fel de bine se poate folosi si o pereche de dresuri mai groase, tratamentul nefiind recomandat a fi efectuat direct pe piele.
Cine NU poate beneficia de acest tratament?
In primul rind femeile gravide sunt exceptate. Acumulare de grasime si lichide in derm in timpul graviditatii este o reactie fiziologica normala a organismului, ea nu trebuie contracarata prin nimic.
De asemeni, persoanele care iau anticoagulante, precum si cei sub tratament pentru boli circulatorii sau vasculare sistemice, cancer activ, boli infectioase progresive, diabet sau SIDA. Daca sunt dubii, va rugam consultati un medic.
Este acesta un program de slabire?
Absolut nu! Centimetrii care se pierd prin endermologie nu sunt un rezultat al slabirii ci al remodelarii corporale. Pentru a slabi este recomandabila o dieta asociata cu un program de exercitii fizice. Desigur, prin asocierea Endermoligie cu o dieta adecvata si/sau exercitii fizice (plus alti adjuvanti, precum electro-sono-stimularea) se obtin rezultate mult mai spectaculoase, si aspectul general al pielii si corpului este mult imbunatatit, dar Endermologie da rezultate chiar si in lipsa acestora. Nu uita insa sa bei multe lichide – in general dar mai cu seama pe perioada tratamentului, pentru a usura eliminarea toxinelor evacuate din derm si hipoderm prin tratament.
?
?Tratamentele de Endermologie se efectueaza de regula in serii de 14 sau 20 sedinte. Fiecare sedinta dureaza 35 minute efective.?
?
O sedinta individuala costa 30 Eur
Setul de 14 sedinte costa 300 Eur
Setul de 20 sedinte costa 400 Eur
——————–
?Introducere
2. Ce este si cum functioneaza metoda FPL Skin Rejuvenation?
3. De ce sunt necesare mai multe sedinte?
4. Cit timp dureaza efectele tratamentului Skin Rejuvenation?
5. Este dureros tratamentul?
6. Cine poate apela la Skin Rejuvenation?
7. Ce alte tratamente/proceduri am voie sa fac simultan cu Skin Rejuvenation?
8. Recomandari inainte si dupa tratament?
?
1. Introducere
Tehnologia IPL – Intense Pulsed Light a fost inventata de medicul suedez Morgan Gustavsson, la sfirsitul anilor 80, si este incorporata in multe aparate care trateaza diverse conditii medicale sau cosmetice. O rafinare a tehnologiei IPL este FPL – Fluorescent Pulsed Light, inventata si patentata de acelasi Dr. Gustavsson si disponibila numai in aparatele PlasmaLite produse de firma Medical BioCare pe care acesta o patroneaza. Un astfel de aparat avem si noi la NewSkin.
FPL Skin Rejuvenation corecteaza multe probleme ale tenului, cum ar fi mici imperfectiuni, semne de imbatrinire, textura neuniforma, vene mici, pigmentare neuniforma, riduri superficiale, etc. Este o alternativa sigura si non-invaziva care se adapteaza la specificul fiecarui client si tip de ten, si confera rezultate vizibile si apreciate de toti cei care au apelat la acest tratament (care mai este cunoscut si ca photo-rejuvenation) .
2. Ce este si cum functioneaza metoda FPL Skin Rejuvenation?
Pulsuri luminoase de intensitate mare, cu spectru bine definit, sunt aplicate pe piele prin intermediul aparatului Plasmalite. Aceasta lumina este absorbita de piele generind caldura. Diversele neregularitati, precum petele pigmentare, micile vase de singe etc. absorb mai multa lumina decit tesuturile adiacente, deci se vor incalzi mai mult. Efectul aceste incalziri a pielii si a stratului dermic si hipodermic stimuleaza productia de colagen, dar si tonifica metabolismul general al tenului, care va deveni mai ferma, mai proaspata, cu micsorarea diametrului porilor si egalizarea texturii si culorii pe intreaga suprafata. Ridurile au tendinta sa se micsoreze si sa dispara pentru ca sunt “sterse” de colagenul nou care se produce si se acumuleaza sub suprafata pielii.
Printre rezultatele care pot fi asteptate se numara:
? Eliminarea sau reducerea roseatei si a micilor vase capilare inestestetice
? Eliminarea sau reducerea dis-colorarilor
? Cresterea fermitatii tenului
? Reducerea diametrului porilor
? Egalizarea texturii si tonusului
? Disparitia sau reducerea ridurilor fine
Este recomandat sa se efectueze serii de 4-6 sedinte – functie de tipul de ten si de starea acestuia – la 3-4 saptamini distanta. Un tratament dureaza cca. 30 minute.
3. De ce sunt necesare mai multe sedinte?
Impartirea programului in mai multe tratamente permite acumularea graduala a efectelor pozitive fara riscul aparitiei efectelor secundare sau al reactiilor nedorite. Pentru o sedinta individuala practic timpul de recuperare este minim, de citeva ore, iar efecte nedorite sunt practic inexistente. Rezultatele nu sunt la fel de dramatice ca la skin resurfacing (procedura laser) dar nici riscurile si nici efectele secundare nu sunt la fel de majore (perioada de recuperare la skin resurfacing este de 20-30 zile).
4. Cit timp dureaza efectele tratamentului Skin Rejuvenation?
Dupa completarea unei serii de 4-6 tratamente de cele mai multe ori vasele capilare inestetice precum si petele pigmentare dispar pentru totdeauna. Restul efectelor se mentin pe perioade destul de indelungate. Pentru cine doreste sa mentina aceste efecte cit mai mult timp poate opta pentru a sedinte de intretinere la 6-8 luni si pentru repetarea tratamentului la 18-24 luni.
5. Este dureros tratamentul?
Orice aplicare de caldura in zona fetei poate genera discomfort. Pentru diminuarea acestuia, pe fata se aplica un strat de gel, prin care ghidul luminiscent de safir al Plasmalite intra in contact cu pielea. Senzatia este aceea de piscatura sau de lovitura de elastic. Uneori se pot resimti furnicaturi reziduale 1-2 ore dupa tratament – care de regula dispar prin aplicarea unei crè¥ de calmare sau a unui cold-pack. De cele mai multe ori se poate re-aplica machiajul initial imediat dupa tratament.
6. Cine poate apela la Skin Rejuvenation?
Oricine doreste un ten care arata mai tinar! Desigur asteptarile trebuiesc adaptate la fiecare tip de ten si de probleme, dar consultatia de diagnostic/evaluare – care va respunde la orice intrebari sau nelamuriri – este gratuita la NewSkin, asa ca va asteptam cu placere.
7. Ce alte tratamente/proceduri am voie sa fac simultan cu Skin Rejuvenation?
Depinde de tipul de tratament pe care doriti sa-l efectuati, pentru ca unele completeaza SkinRejuvenation iar altele sunt contraindicate in aceasta perioada. Sedinta de evaluare va va lamuri asupra acestor aspecte. Microdermabraziunea poate vi complementara si sinergica cu SkinRejuvenation, rezultatele potentindu-se reciproc.
8. Recomandari inainte si dupa tratament?
Inainte:
? Trebuie evitata bronzarea cu 4-6 saptamini inainte si dupa SkinRejuvenation, datorita sensibilizarii tenului. Acesta trebuie sa fie un angajament serios in ceea ce va priveste, pentru ca expuerea la razele soarelui (sau ale solarelor artificiale) creste posibilitatea aparitiei efectelor nedorite
? Graviditatea contraindica acest tratament – asteptati pina dupa nasterea copilului
? Utilizarea medicamentelor foto-sensibilizante contraindica SkinRejuvenation
Dupa:
? De cele mai multe ori, timpul asa-zis de recuperare este mic, sau egal cu zero. Asta inseamna ca puteti sa va faceti tratamentul si sa reveniti imediat la rutina zilinca.
? Imediat dupa tratement se poate resimiti o usoara senzatie de caldura sau de mincarime, care sunt normale si dispar dupa citeva ore. Se pot atenua prin folosirea unor comprese reci sau a unui gel pe baza de Aloe Vera
? Se poate aplica un machiaj non-organic (mineral), dar gentil, cu atentie. Acesta poate servi si pentru protejarea pielii impotriva razelor soarelui.
? Pielea supusa tratamentului trebuie menajata in zilele imediat urmatoare acestuia. Se va evita frictionarea sau escorierea precum si expunerea la caldura excesiva – cum ar fi baile fierbinti, saunele, dusurile, uscatoarele de par etc.
? Se vor evita de asemeni exercitiile fizice intense timp de doua zile dupa tratament, pentru a preveni transpiratia abundenta si roseata aferenta.
F?R? LIMITE…?
?
Celulita afecteaz? o mare parte din popula?ia feminin?, chiar ?i cea t⮿r?. Este, î® principal, o alternan?? a ?esutului adipos care produce o stria?ie a pielii cu a?a-numitul efect de coaj? de porocal?.
Principalele cauze sunt de feluri diferite: genetice, diet? necorespunz?toare, re?inerea de ap?, stagnarea apei î®´re ?esuturi, o circula?ie eat? a limfei î® vene.
Omina este un sistem patentat de Cesare Quaranta S.r.l. care include emisia combinat? a dou? surse, stimularea electric? ?i cea ultrasonic?, pe acela?i suport, o plac? ce poate emite ambele surse î® acela?i timp.
Eficien?a ultrasunetelor î® tratarea celulitei este acum universal recunoscut?. Sunt capabile s? atace ?i dizolve nodulii celulitei datorit? unui efect termo-mecanic; o astfel de eliminare este efectuat? printr-o interven?ie personalizat? pentru fiecare pacient?, aleg⮤ î®´re drenare, tonifiere ?i electrolipoliz?.
Num?rul mare de pl?ci, adic? 16, permite tratarea unei suprafe?e mari a corpului î®´r-o singur? ?edin??.
Evident, electrostimularea este benefica pentru muschii Dvs, pentru tonifierea si mentinerea lor in forma optima. Contractiile musculare actioneaza ca un masaj pentru zona dermica si subdermica, si ajuta la drenarea tesuturilor. Combinarea celor tratamente, efectuate simultan, potenteaza efectul fiecaruia in parte.
Este un tratament foarte pl?cut, non-invaziv, de o mare eficacitate pentru a putea spune “adio” celulitei. Este ideal ca si complement al tratamentelor de endermologie, dar are rezultate foarte bune si separat.
Preturile sedintelor de electro-sono-stimulare depind de durata acestora si de numarul de sedinte din pachetul ales.?
?
Tratamentele de electro-sono-stimulare sunt efectuate la NewSkin cu aparatul OMNIA de la Cesare Quaranta. Pentru mai multe detalii puteti intra aici.
?
?
?
?
?. Am indicatie pentru microdermabraziune?
2. Ce este microdermabraziunea?
3. Cind se poate realiza microdermabraziunea?
4. Ce presupune o consultatie tipica in vederea tratamentului de microdermabraziune?
5. Cum se desfasoara o sedinta de microdermabraziune?
6. Ce tipuri de aparate de microdrmabraziune exista?
7. La ce trebuie sa ma astept dupa tratament?
8. Este microdermabraziunea un tratament dureros?
9. Ma scapa microdermabraziunea de ridurile mai fine si mai adinci, sau de semnele acneice?
10. Apare tumefierea fetei dupa microdermabraziune?
11. Cind ma pot intoarce la servici dupa tratament?
12. Cind incep sa se vada rezultatele?
13. Care sunt riscurile asociate acestui tratament?
14. Este necesar un tratament de intretinere a rezultatului??
?
1. Am indicatie pentru microdermabraziune?
Daca ai, sau ai avut, acnee, discoloratii, riduri fine sau mai adinci, diferente de textura ale pielii sau tenul tau este afectat de expunerea la razele soarelui, atunci Microdermabraziunea te-ar putea ajuta. Microdermabraziunea nu te va scapa de cicatricile adinci sau de ridurile de expresie, de semnele din nastere sau de tatuaje. Daca nu ai un istoric cunoscut de hiper/hipo-pigmentari sau cicatrici keloide in familie, ar trebuie sa iei in considerare Microdermabraziunea ca o alternativa la peeling-uri mai agresive sau mai invazive.
2. Ce este microdermabraziunea?
Microdermabraziunea este o procedura minim invaziva care implica razuirea pielii cu cristale de oxid de aluminiu (corindon) pentru eliminarea stratului cornos al epidermului, care este alcatuit in principal din celule moarte. Tot prin acest procedeu se realizeaza concomitent si stimularea productiei de celule noi in stratul bazal, profund, al epidermei.
Este posibil ca aceasta metoda sa nu dea rezultate optime pentru toata lumea, dar pentru cele mai multe persoane da rezultate mai mult decit satisfacatoare. Curata extrem de bine porii si, folosita regulat, previne aparitia punctelor negre sau albe. De asemeni stimuleaza productia de colagen din derm, ceea ce are ca rezultat un ten mai ferm si mai omogen.
3. Cind se poate realiza microdermabraziunea?
Microdermabraziunea se poate realiza oricind, dar trebuie lasata o pauza de cca. 10-14 zile intre tratamente pentru rezultate optime. Este bine ca doritoarele sa-si planifice sedintele de tratament in primele doua saptamini dupa ciclului menstrual, deoarece pielea este mai sensibla pe masura ce se apropie ciclul si in timpul acestuia.
4. Ce presupune o consultatie tipica in vederea tratamentului de microdermabraziune?
Nu putem vorbi de o consultatie in sine. Aceasta procedura este aproape complet non-invaziva, detaliile pot fi explicate in citeva minute, ca de altfel si efectele benefice pe o lunga perioada in cazul in care se efectueaza o serie de mai multe tratamente. Dupa aceasta serie de tratamente, ideal ar fi sa se mentina rezultatul prin sedinte de intratinere la 3-4 luni.
5. Cum se desfasoara o sedinta de microdermabraziune?
Se aplica initial o lotiune de curatare a fetei de excesul de grasimi, pentru a pregati tenul. Procetura in sine consta in scanarea manuala a intregii fete cu “bagheta” care livreaza cristalele de corindon sub presiune. Aceste cristale foarte fine de oxid de aluminiu sunt proiectate cu viteza perpendicular pe suprafata pielii, si indeparteaza impuritatile si celulele moarte superficiale. Gradul de razuire poate varia in functie de efectul care se doreste precum si de sensibilitatea clientului. Procedeul dureaza cca. 20-30 de minute, in functie de adincimea sau taria cu care se lucreaza. Dupa ce a fost tratata toata fata, se aplica o solutie tonifianta precum si o crema de rehidratare, si eventual o crema cu factor de protectie solara ridicat.
6. Ce tipuri de aparate de microdrmabraziune exista?
Sunt multe tipuri de aparate si dispozitive pe piata, nu toate de cea mai buna calitate. Evident fiecare cabinet cosmetic isi va lauda propriul aparat ca fiind cel mai bun. Este intotdeauna bine sa va informati cu privire la calitatile aparatului care va fi folosit pentru a va trata – in general exita aparate cotate “medical grade” (cum avem si noi la NewSkin) care sunt mai scumpe, si aparate cotate “cosmetic grade” care sunt mai ieftine si care nu produc rezultate la fel de eficiente. O scurta vizita pe site-ul producatorului va poate lamuri exact ce fel de aparat are in dotare cabinetul respectiv.
7. La ce trebuie sa ma astept dupa tratament?
Senzatia cea mai comuna este aceea de usoara insolatie. Pielea se va simti foarte uscata si este posibil sa se exfolieze. Acest lucru este normal si este de fapt scopul procedurii. Trebuie sa aplicati cu regularitate un rehidratant de calitate care sa includa si un factor de protectie solara cit mai ridicat, minim 100. Chiar si asa, trebuie evitata expunerea la soare pentru perioade mai lungi, iar bronzarea, chiar si la salon, este contraindicata. De asemeni contraindicate sunt orice fel de produse exfoliante cu 3-5 zile inainte si dupa tratament. Pielea se va simti mai fina iar efectele pozitive se pot vedea in unele cazuri chiar imediat dupa tratament. Se recomanda 4-6 sedinte, distantate la 10-14 zile, dar – de la caz la caz, in functie de seriozitatea afectarii stratului cornos – se pot efectua si mai rapid, la 5-7 zile.
8. Este microdermabraziunea un tratament dureros?
Nu, deoarece jetul de cristale precum si puterea de suctiune pot fi reglate. Se simte asemanator unei ciupituri, si senzatia este mai pregnanta in jurul ochilor, unde sensibilitatea este mai mare. In general este bine sa se lucreze la limita confortului si a suportabilitatii, pentru a obtine rezultate cit mai bune. Pielea se va simti usor “fierbinte” si poate sa ramina ceva mai roz pentru citeva ore, pina la maxim o zi.
9. Ma scapa microdermabraziunea de ridurile mai fine si mai adinci, sau de semnele acneice?
In cele mai multe cazuri, da. Cicatricile severe nu vor fi complet inlaturate numai prin Microdermabraziune – va trebui sa recurgeti la procedee mai invazive, chirurgicale. Microdermabraziunea sa poate asocia cu regim de Retin-A, Obagi NuDerm, etc. sau tratamente cu acid glicolic pentru a avea efecte si mai spectaculoase. Aceste tratamente va expun insa la exfolieri masive, care pot dura chiar si mai multe saptamini, asa ca nu sunt pentru oricine.
10. Apare tumefierea fetei dupa microdermabraziune?
Acest efect secundar este extrem de rar. Procedeul in sine este non-invaziv, si doar prin exagerarea intensitatii poate produce acest gen de efecte. Cu toate aceste, rezultatele pozitive pot fi remarcate chiar dupa prima sedinta.
11. Cind ma pot intoarce la servici dupa tratament?
Imediat. In unele cazuri, in care se noteaza o usoara roseata a fetei, poat fi indicata aplicarea unui strat lejer de pudra, dar de cele mai multe ori, tonicul aplicat si crema hidratanta sunt suficiente. In aceste cazuri, este indicat sa se efectueze tratamentul sa sfirsitul zieli de lucru, pentru ca efectele secundare sa dispara pina a doua zi. Sunt insa multe cliente care efectueaza acest tratament in pauza de prinz, de unde si numele de “lunchtime peeling” care este uneori asociat cu Microdermabraziunea.
12. Cind incep sa se vada rezultatele?
De cele mai multe ori imediat. Nu vorbim aici de rezultate dramatice, precum cele de skin resurfacing sau lifting, ci de un ten mai clar, mai uniform, cu textura mai sanatoasa, care se simte mai catifelat. Acestea sunt imediat aparente dupa prima sedinta, iar in timp, dupa efectuarea unui set de 6 sedinte, efectele se cumuleaza si sunt potentate si de stimularea regenerarii colagenului.
13. Care sunt riscurile asociate acestui tratament?
Nu sunt prea multe riscuri asociate cu Microdermabraziunea – cel putin pentru persoanele sanatoase – dar pentru cineva cu probleme ale pielii sau cu anumite patologii medicale pot apare complicatii. In conditiile in care se lucreaza la presiuni si intensitati mari, exita un risc de hiperpigmentare, singerare punctuala sau chiar infectie localizata – daca persoana respectiva este predispusa. Risc de infectie mai poate apare in cazul in care nu se lucreaza steril sau cu piese de unica folosinta (mai ales cele care vin in contact direct cu pielea)
Oricum, trebuie evitata Microdermabraziunea in urmatoarele cazuri:
– leziuni tegumentare nediagnosticate
– herpes recent
– negi
– acnee activa, supurata
– Rosaceea activa
– Diabet decompensat
– Boli autoimune sistemice
– Tendinta de hiperpigmentare post-operatorie (se va incerca folosirea unor intensitati mai mici)
– La persoanele care folosesc regulat Retinol-A, sau cele care tocmai au facut peeling chimic.
– Imediat dupa proceduri laser la nivelul zonei tratate.
14. Este necesar un tratament de intretinere a rezultatului?
In principiu da. Evident, efectele pozitive se vor estompa in timp – pentru ca procesele care au determinat aparitia problemelor nu dispar, ci lucreaza in continuare in defavoarea tenului Dvs – deci cel mai indicat ar fi sa va programati o sedinta la citeva luni pentru mentinere si sa repetati seria de 6 sedinte la 12-16 luni.
?
?Microdermabraziunea are efact notabil atit in sedinte singulare, dar mai ales in seturi de mai multe sedinte – de regula 6.?
?
Pretul pentru o sedinta este de 35 Eur, iar pentru un set de 6 sedinte – 180 Eur.
Microdermabraziunea se poate combina cu tratamentul de Skin Rejuvenation, cu care este complementara.
La NewSkin tratamentele de Microdermabraziune sunt realizate cu aparatul SilkPeel al firmei italiene General Project (pentru a afla mai multe detalii despre acest aparat apasa aici).
?
?Adresa noastra este:?
?
Str. Aurel Vlaicu Nr. 137
Strada incepe de linga statia de metro Stefan cel Mare, vis-a-vis de Stadionul Dinamo.
?
?
?