Sakura Center este invitatia noastra la un dialog inspirat de natura interioara, in armonie cu ritmurile intime ale sufletului si calauzit de legile universului.
Femeia care incearca sa isi regaseasca echilibrul pierdut in agitatia cotidiana si care isi cauta noi sensuri pentru propria existenta, de multe ori asociata cu sacrificiul de sine, va putea gasi la Sakura Center o noua forma de exprimare a trairilor interioare.
Sakura (denumirea japoneza pentru cires si florile sale) simbolizeaza dragostea, trecerea de la deziluzie la iluminare, natura efemera a vietii: scurta si frumoasa precum floarea de cires. Ciresul este intruchiparea sacrificiului; florea de cires, simbolul delicatetii si sensibilitatii omului, iar petalele florii de cires intruchipeaza persoana care se sacrifica pe sine pentru o misiune sau un ideal al sau.
Invitatia facuta de Sakura Center se adreseaza tuturor femeilor care tinjesc dupa reinnoire, optimism si tinerete. Sunteti binevenite!
Sakura Center
Adresa: Str. Dumbrava Rosie, nr. 12A, sector 2, Bucuresti
Tel. / Fax: +4 021.210.25.65
E-mail: contact@sakura-center.ro
Femeia insarcinata
Felicitari! Rezultatul testului de sarcina este pozitiv si cel mai mare miracol al vietii se produce in corpul tau: o noua fiinta vine pe lume, a carei mostenire genetica provine jumatate de la tine si jumatate de la viitorul tatic. O fiinta unica, diferita de toate celelalte: copilul vostru.
Cele 41 de saptamani de sarcina sunt o perioada minunata, de care ar trebui sa va bucurati din plin si in care puteti incepe deja sa comunicati cu bebelusul: sa simtiti miscarile copilului, sa va jucati cu el, sa vorbiti cu el inainte de a se naste.
Atat de putin timp a trecut si corpul tau incepe deja sa se modifice. Semnele pe care le observi sunt direct legate de cresterea producerii de hormone: sani durerosi, somnolenta, greturi, oboseala exagerata. Dupa fertilizarea ovulului, corpul tau incepe sa produca progesteron in cantitati mari pentru a impiedica menstruatia. Drept raspuns, mucoasa uterine se ingroasa iar aportul de sange la uter creste. Colul uterin se acopera cu mucus pentru a crea o bariera protectoare. Volumul uterului incepe sa creasca, iar acesta devine mai moale pentru a permite nidatia oului.
Sarcina este, incontestabil, un moment magic in viata unei femei. In acest timp, femeia se hraneste mai mult sau mai putin bine. Avand in vedere ca din ceea ce mananca mama este hranit si copilul, nu este indicat sa se tina o cura de slabire, chiar daca ati luat ceva mai mult in greutate. Pana in luna a 9-a puteti lua 10-12 kg, dar feriti-va sa va ingrasati mai mult.
Exista foarte multe subiecte care pot fi dezbatute in ceea ce priveste sarcina si femeia insarcinata. De aceea va invitam sa citim impreuna despre cele mai reprezentative subiecte in ceea ce priveste sarcina. Va anuntam ca aventura sarcinii se anunta a fi palpitanata!
Maria Lecu – studenta Medicina
Dieta si nutritie
Trup. Minte. Spirit/Atitudine pozitiva.
Cresterea calitatii vietii inseamna adoptarea unui nou stil de viata, care incepe cu alimentatia si continua sau se imbina cu celelalte elemente: sport, relaxare, feng shui. Toate acestea duc la starea de wellness.
Obiective
– Explorarea modului de schimbare a stilului de viata.
– Schimbarile monitorizate de specialisti.
Componente
– elementele care imbunatatesc succesul.
– punerea lor in practica.
Ce este (starea de) wellness ?
– Sa te simti bine.
– Sa fii psihic activ.
– Sa mananci corect.
– Sa fii fericit.
– Sa te odihnesti si sa te relaxezi.
Accentul e pus pe preventie mai mult decat pe tratare, fiind proactiv (actionand din timp pentru a preveni bolile si minimalizand complicatiile), nu doar reactiv (apeland la ajutor medical dupa ce boala s-a produs).
Ce putem face pentru avea o stare de sanatate mai buna a organismului, pentru a ne simti bine in pielea noastra si pentru o stare mentala buna? Oamenii sunt motivati spre schimbare datorita experientei de viata, beneficiilor care pot fi aduse, invatarii modului in care sa se actioneze si suportului oferit. In primul rand trebuie sa incepem cu managementul alimentatiei si corectarea obiceiurilor alimentare.
De ce ar trebui sa ne pese de nutritie?
Este bine cunoscut faptul ca efectele unei alimentatii nepotrivite sunt numeroase si de importanta majora, mai ales daca esti prea gras/slab sau bolnav. Aparitia uneia/mai multor din manifestarile de mai jos, sunt ca rezultat al alimentatiei incorecte:
– Imbolnaviri mai dese.
– Scaderea imunitatii.
– Apatie.
– Oboseala.
– Probleme digestive.
– Fara energie.
– Stare psihica nu prea buna.
– Depresia.
– Anxietatea.
– Productivitate scazuta.
si multe altele.
O problema importanta a multora este faptul ca vor sa slabeasca rapid si sa se simta ca o persoana noua imediat. Ei bine, asa cum ingrasarea nu a intervenit rapid, nu s-a ingrasat nimeni cu 10 kg in 2 saptamani, la fel nici nu poti slabi imediat 10 kg in 2 saptamani, si sa te simti bine merci si sanatos! Cei care totusi recurg la aceasta metoda au grave carente si dezechilibre in organismul lor si pun kilogramele inapoi cel putin cat au dat jos.
RETINETI: NU vorbesc de dieta, ci de adoptarea unui stil de viata. It’s a life style!
Orice dieta care propune slabire rapida sunt capcane in care oricine poate cadea usor. In plus este la o adica usor sa slabim prin diferite metode mai sanatoase sau nu, dar greul incepe cu mentinerea greutatii. Acesta este marele minus al oricarei diete, se termina, expira, nu poate fi tinuta o durata nedeterminata, iar atunci cand dieta s-a incheiat si se revine la programul ?normal? de alimentatie, s-a terminat si cu slabitul si cu sanatatea buna.
RETINETI: Trebuie sa mentinem greutatea dupa slabire.
Spune NU dietei, dar spune DA unui nou stil de viata. Este un stil de viata, care poate fi adoptat de oricine isi doreste acest lucru. Sa se ofere organismului hrana potrivita si necesara pentru o buna functionare, pentru sanatate si energie.
RETINETI: Organismul nu trebuie fortat; iar prin diete cam asta se intampla.
Cu totii ne dorim ca organismul nostru sa beneficieze de ce-i mai bun, adica de cele ce urmeaza, si pe deasupra:
– Echilibrarea functiilor organismului si a psihicului.
– Scaderea in greutate si a stratului de grasime.
– Cresterea energiei.
– Reducerea riscului de imbolnavire.
– Un somn linistit.
– Frumusete a formelor corpului.
– Cresterea increderii in sine.
– O piele mai tanara.
– Scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.
– Importanta rezolvare a problemei stressului.
– Scaderea poftei de mancare.
– Mai multa forta si vigoare.
– Imbunatatirea propriei imagini ca aspect exterior.
– Atitudine pozitiva.
Secretele nutritiei wellness
1. Nu spuneti ?incep de maine? pentru ca se presupune ca se va sfarsi. Ideea de baza este sa fie ?pe viata?.2. Stabiliti obiective realiste, nu puteti slabi 10 kg in 2 saptamani si sa fiti si sanatosi, mai bine stabiliti sa slabiti 5kg intr-o luna in mod sanatos.
3. Aveti rabdare: mai bine scapati de kg lent si sanatos, aveti o viata intreaga inainte pentru a scapa de kg, important este sa scapati definitiv de ele.
4. Identificati obiceiurile alimentare gresite si apoi corectati-le.
5. Cantariti-va, dar nu des, 1-2 ori pe saptamana. Cresterea la cantar este interzisa.
6. Nu dati frau liber frustrarii ci priviti totul cu o atitudine pozitiva. Totul este pentru a va simti mai bine.
7. Schimbarile trebuiesc parcurse cu rabdare in etape, nu este bine sa fortam nimic.
8. Daca dorim un randament bun trebuie sa se respecte: 3 mese pe zi la interval de 5-6 ore intre ele, si doua gustari intre ele, fara alte adaugiri.
9. Dupa slabire, trebuie mentinuta greutatea. Multe oscilari produc dezechilibre in organism.
10. La cumparaturi puneti in cos:
1/3 legume, salate, fructe
1/3 carne, peste, lapte degresat, branza degresata, iaurt.
1/3 paine, cartofi, cereale, orez.
11. Evitati fast-food-urile si semipreparatele.
12. La restaurant comandati ce stiti ca este sanatos.
13. Mancati linistiti si incet, nu infulecati mestecati bine. Satietatea apare dupa 20 de minute, astfel ca depinde de noi cat inghitim in acest interval. Poate ca de aici se spune ca cei ce maninca repede se ingrasa.
14. Foamea este una, iar pofta este cu totul alta. Mancati ce este sanatos cand apare foamea, dar lasati-o mai moale cu satisfacerea poftelor.
15. Daca ati mancat bine de sarbatori, nu trebuie sa tineti post negru, ci sa treceti la stilul alimentar obisnuit. Este stiut ca nu se ingrasa nimeni dintr-o masa, cu conditia sa fie o exceptie.
16. Eliberarea de stress prin miscare, metode de relaxare: meloterapie, aromaterapie, masaj de relaxare, si de ce nu un pahar cu lapte cald. Nu mancati de nervi.
17. Schimbari minime cu rezultate maxime:
– in loc de lapte integral-lapte degresat cu 1,5% grasime.
– Cola light in loc de cea normala
– Cartofi copti, piure in loc de cartofi prajiti
– branza degresata in loc de normala
– iaurt natural in loc de cel cu fructe
– gatiti fara grasime, folositi vase antiaderente in loc de ulei.
17. Fiti pozitivi. Imaginea noastra este determinata de felul in are ne simtim in interior: cei din jur ne vad asa cum ii lasam noi sa o faca.
18. Scaderea consumului pana la zero a prajelilor.
19. Scaderea consumului dulciurilor rafinate inlocuirea cu fructe.
20. Consum scazut de carbohidrati, consumul lor sa se face in prima jumatate a zilei.
21. Sucuri fara zahar, atentie la sucurile naturale, sa nu fie aiba zahar adaugat.
22. Miscarea,
sunt foarte impotante si completeaza de minune cele de mai sus. Topirea grasimilor se face prin miscare de intensitate medie si de lunga durata ( minim 20 de minute) : alergare, mers, bicicleta, aerobic, tae-bo, inot. Gesturile mici fac diferenta: mergati pe jos macar 10 minute pe zi, faceti curtenie, cand vorbiti la telefon plimbati-va prin casa, etc. sunt foarte impotante si completeaza de minune cele de mai sus. Topirea grasimilor se face prin miscare de intensitate medie si de lunga durata ( minim 20 de minute) : alergare, mers, bicicleta, aerobic, tae-bo, inot. Gesturile mici fac diferenta: mergati pe jos macar 10 minute pe zi, faceti curtenie, cand vorbiti la telefon plimbati-va prin casa, etc.
Pe scurt:
Serviti 3 mese principale, care sa contina echiibrat toate cele 4 grupe principale de alimente: carne si peste, produse lactate, cereale, legume si fructe.Beti lichide 2 l sau 7-8 pahare zilnic de: apa, ceaiuri, cafea, infuzii de fructe, sucuri naturale (fara zahar adaugat), sucuri light.
Satisfaceti-va un moment de placere zilnic si o gustare speciala o data pe saptamana cu alimente care va plac, dar sunt contraindicate.
Atentie la alimentele concentrate in grasimi, snacks-uri, dulciuri, alcool. Acestea vor fi incadrate in categoria speciale, de mai sus.
Faceti miscare de orice fel, fiti activi, mergeti pe jos zilnic sau mergeti la o sala de sport.de 2-3 ori pe saptamana.
Ce e gras, ingrasa!
Lipidele (grasimile) reprezinta un mare pericol pentru sanatate prin:1. concentratia lor calorica, este cea mai mare ? 9 calorii/gram.
2. diversitatii formelor sub care se gasesc: painea, carnea, dulciurile, branza , toate uleiurile etc.
3. organismul consuma putina energie pentru asimilarea lor, transferandu-le direct in adipocite, celule care formeaza depozitul de grasime (practic stratul gras din anumite parti ale corpului).
Sfaturi
Eliminati grasimile din alimentatie, micsorati la maxim cantitatea de grasimi consumata.
Eliminati prajelile. Este adevarat ca prajeala face mancarea mai gustoasa, dar crusta capatata prin prajire este in totalitate indigesta.
Homeopatie
Homeopatia ? remediu pentru corp, minte si suflet
Homeopatia este o metoda terapeutica care trateaza bolnavul bazandu-se pe principiul similitudinii care exista intre simptomele toxice ale unei substante si puterea sa de vindecare.
Homeopatia trateaza bolnavul nu bolile. Multe substante administrate in doze mari provoaca diferite simptome unei persoane sanatoase. Aceleasi substante administrate in doze mici vindeca bolnavi cu simptome asemanatoare. Remediul homeopat nu combate boala, ci ajuta organismul sa o invinga.
Tratamentul homeopat este individualizat. El se administreaza in functie de specificul fiecarui pacient iar rezultatele depind intotdeauna de reactivitatea individuala a acestuia.
Homeopatia este o terapie naturala, fara contraindicatii sau efecte secundare. Se adreseaza tuturor varstelor, de la sugari la varstnici. De asemenea acopera intreaga plaja de afectiuni, boli sau disfunctii. Medicamentele homeopatice, numite remedii, sunt 100% naturale, de origine minerala, vegetala sau animala. Remediile homeopate se gasesc sub forma de granule sau globule, comprimate, siropuri, solutii, drajeuri.
Homeopatia actioneaza prin stimularea mecanismelor naturale proprii ale organismului. Homeopatia trateaza afectiuni acute, subacute sau cronice. Ofera tratament curativ in multe boli cronice declarate incurabile. Ac?iunea unui remediu homeopatic corect selectat, este, de obicei, mai rapid? decâ´ a altor medicamente. Sub tratament homeopatic sus?inut este oprit? tendin?a bolilor acute de a recidiva sau de a se croniciza.
Aplicatii ale homeopatiei
Cercetarile au demonstrat ca in cazul copiilor cu sindrom hiperkinetic carora li s-au administrat remedii homeopate functiile cognitive, impulsivitatea si dificultatea de concentrare au fost atenuate in 63% din cazuri.
? Homeopatia rezolva 60% din constipatiile cronice rebele.
? Remediile homeopatice actioneaza foarte bine asupra bolilor functionale, in cefalee, dureri menstruale, arsuri digestive, bila lenesa, calculi biliari.
? Homeopatia folose?te substan?e non-toxice in tratarea alergiilor, reechilibrand astfel sistemul imunitar hipersensibil la alergeni.
? Homeopatia trateaza cu succes tulburarile sexuale.
? Homeopatia poate interveni in afectiuni cronice, boli cutanate (dermatite, eczeme, acnee), nevroze, spasmofilie, distonia neuro-vegetativa, migrene.
? Exista dovezi care atesta faptul ca homeopatia are succes si in poliartrita reumatoida, daca tratamentul incepe inainte ca pacientul sa devina cortico-dependent si inainte de a se produce distructii tisulare importante.
? Homeopatia este de un real folos î® tratamentul oreionului ?in seama de faptul c? majoritatea viru?ilor ne pot afecta doar atunci c for?a noastr? de ap?rare ?i rezisten?a organismului sî®´ sc?zute.
? Exista remedii homeopate cu efect curativ asupra insomniei: arnica, omar, ignatia amara, tuia etc)
? ajuta si la diminuarea efectelor stresului traumatic, procesul de vindecare realizandu-se in etape care necesita timp.
? Exista o serie de tratamente si abordari ale homeopatiei in tratarea persoanelor diagnosticate cu cancer.
? Rezultate bune prin homeopatie se obtin in boli ale copilariei (varicela, varsat de vant), rujeola (pojar), rubeola, enurezis.
? Remedii homeopatice au succes si in afectiuni ginecologice (dismenoree, anexita, menopauza, dureri de san)
? Homeopatia se aplica cu succes in atacuri de panica, depresii, fobii, anxietate, angoasa.
? Homeopatia da rezultate si impotriva obezitatii fiind de un real folos ca remediu pentru a slabi.
Frumusete
Din negura antichitatii pana in zilele noastre, frumusetea femeii a stralucit si dainuit peste veacuri. Fiecare epoca si-a stabilit arhetipurile, si-a inchegat miturile si a inovat noi retete de infrumusetare. Regine, zeite, preotese, fotomodele, dive sau frumoase anonime, ilustreaza cultul perfectiunii atat de efemere in oglinda istoriei.
Frumusetea este importanta pentru oameni. Se spune inca din antichitate ca omul este sensibil la frumusete, ca proportiile ideale au asupra lui un efect hipnotic si creaza neconditionat o stare de beatitudine, de multumire.
Sufletul uman este facut pentru a detecta, pentru a se delecta si a crea frumosul in toate formele in care apare el.
Idealul uman de frumusete catre care tinde o anumita colectivitate, la un anumit moment dat al istoriei sale, devine, astfel, idealul estetic al epocii.
Nu e frumusetea scopul suprem al omului si al artistului?! Se intreaba teoreticienii si esteticienii. In fine, omul si-a creat idealul, stilul, moda, sau s-a lasat creat de ele?!
Aromoterapie
Ce este aromoterapia?
Aromoterapia este o terapie complementara bazata pe tratarea afectiunilor cu ajutorul uleiurilor volatile. Uleiurile volatile sunt extracte de plante care se evapora la o anumita temperatura.
Aromele pot fi folosite sub forma de uleiuri (pentru baie, masaj, comprese, inhalatii), esente volatile (elibereaza arome prin vaporizare in lampi odorizante), betisoare parfumate sau ierburi uscate (elibereaza arome prin fumigatii). Esenta degajata prin vaporizare sau fumigatii actioneaza asupra nervului olfactiv care transmite creierului un semnal ce declanseaza, in replica, un impuls asupra organismului sau psihicului. Esentele folosite pentru bai sau masaje actioneaza direct prin absorbtia lor in piele.
Esentele aromatice nu produc obisnuint㠳i nu exercit㠥fecte secundare nocive, proprii multor medicamente de sintez㮦lt;/p>
Efectul aromelor
Astfel, lã¢ia ajutã ¬a concentrare, pe c⮤ salvia este euforicã ¿i afrodisiac㮦lt;/p>
Lavanda elibereaz㠣㩬e respiratorii ?i î¢ie somnul, menta calmeazã ¤igestia si echilibreazã ³tarea emotional㮦lt;/p>
Uleiurile de busuioc, portocale, chiparos, eucalipt, ace de brad sau de pin, ghimbir, fructe de ienup㲬 rozmarin ?i cimbru energizeaz㠿i igoreaz㮦lt;/p>
Uleiurile de bergamot㬠de lemn de cedru, mu?etel, iasomie, neroli, paciuli, trandafir, lemn de trandafir, lemn de santal ?i ylang-ylang sunt calmante ?i relaxante ?i ne ajut㠳㠮e odihnim dup㠯 munc㠩ntens㮦lt;/p>
Cele de vanilia ?i ginsengul chinezesc cresc sexualitatea femeilor.
Pentru a va relaxa fizic si psihic folositi uleiurile de levantica, menta sau rozmarin. In scopul tratarii starii depresive puteti folosi uleiul de scortisoara, iasomie sau lavanda. In cazul problemelor cu memoria este recomandat uleiul de rozmarin. Pentru relaxare si reducerea iritabilitatii recomandam folosirea uleiului de musetel si levantica.
Modalitati de utilizare
Masaj: se dilueaza 5 picaturi de ulei volatil la 10 ml ulei de masaj (baza).
Baie: se adauga 6-10 picaturi de ulei volatil pentru o baie calda, exact inte de a intra î® cada; imediat dupa ce se picura uleiul, agitati u?or apa, pentru a se forma o pelicula omogena pe suprafata ei.
Vaporizare: se folose?te lampa de aromaterapie, umpl⮤u-se vasul pe trei sferturi cu apa ?i adaug⮤ 4 picaturi de ulei, dupa care aprindem lum⮡rea de dedesubt. Atentie, nu lasati lampa nesupravegheata.
Inhalare: Se pune o picatura de ulei volatil pe batista, pe perna, a?ternut sau chiar pe î¢racaminte sau se adauga mai multe picaturi î®´r-un vas cu apa fierbinte ?i se inhaleaza aburul.
Meloterapie
Ce este meloterapia?
Meloterapia este o terapie care foloseste influentele sonore armonioase. Meloterapia a fost cunoscuta inca din antichitate, cand era folosita pentru a-i revigora pe cei deprimati si pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta. Studiile stiintifice, din domeniu, au demonstrat ca muzica modifica undele cerebrale si frecventa cardiaca. Ea este cunoscuta in traditiile lumii, ca facand parte dintr-un domeniu magic de activitati.
Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul de libertate, constiinta, indeparteaza pesimismul si melancolia, imbunatateste calitatea somnului si creativitatea, reducand starile de stres si depresie.
Meloterapia poate avea un puternic efect contra durerilor si oboselii deoarece stimuleaza eliberarea de endorfine, asa-numitii hormoni ai fericirii. Pacientii pot alege intre terapia pasiva, ce presupune simpla ascultare a unor melodii, si cea activa, in timpul careia sunt pusi sa cante la diverse instrumente.
Prin meloterapie pot fi tratate agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocari, dar si cateva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentatie.
Tratarea diferitelor afectiuni prin meloterapie
– pentru calmarea sistemului nervos: Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra de Beethoven si Uvertura operei Parsifal de Wagner.
– pentru destindere psihica si relaxare: Sonata pentru flaut, alto si harpa si Clar de luna de Debussy, Nocturnele lui Chopin .
– pentru combaterea oboselii si surmenajului: Poemul simfonic Vltva de Smetana si Dimineata de Grieg.
– pentru tratarea starilor depresive: Carnavalul de Dvorak.
– pentru calmarea starilor de agitatie: Oda bucuriei de Beethoven si Corul pelerinilor de Wagner.
– pentru tratarea nevrozei astenice si a tulburarilor vegetative: Mica serenada si Simfonia nr. 41 de Mozart.
– pentru calmarea marilor suferinte care apar î® urma unor î®´implari tragice: Concertul pentru violoncel de Dvorak si Patetica de Ceaikovski.
Sugesto-Meloterapie
Va aduceti aminte cand v-ati relaxat profund ultima data ? A fost oare o stare de relaxare profunda ?
Stresul este o coordonata a existentei cotidiene, iar in universul unei vieti hiperactive relaxarea devine dificila si uneori chiar imposibila. Scopul meloterapiei de relaxare cu elemente de sugestie il reprezinta (re)trairea starilor de destindere profunda. Tehnica este o modalitate prin care reinvatam sa ne relaxam.
Meloterapia de relaxare cu elemente de sugestie este o metoda compozita care imbina valentele psihoterapeutice ale sunetului muzical cu cele ale cuvantului pentru a obtine starea de relaxare maxima posibila. Intalnirile cu terapeutul se desfasoara pe intervalul a 30 de minute. Sedinta de relaxare dureaza 20 de minute, urmata de 10 minute de dialog cu terapeutul.
V-ati gandit la binefacerile psihice ale muzicii? Dar ale unei muzici de relaxare veritabila? Prin aceasta tehnica muzica ofera elementelor de sugestie suportul care sa le sporeasca eficienta. Prin intermediul cuvantului veti intra, din starea cotidiana, in cea de relaxare. Incepand de aici exista un alt spatiu psihic in care cuvantul, sunetul verbal este inlocuit cu tacerea si sunetul muzical. Sunetul muzical e construit special de terapeut pentru a facilita aprofundarea starii de relaxare, pana la limita inductiei somnului.
Sunetul muzical devine un alt mod de comunicare cu terapeutul prin care puteti sa va situati, timp de cateva minute, dincolo de universul stresant al cotidianului. Veti reveni apoi din lumea sunetului in cea a cuvantului pentru a comunica terapeutului experientele calatoriei pe care ati incercat-o.
Cromoterapia
Ce este cromoterapia?
Cromoterapia reuneste toate tehnicile medicale care utilizeaza culorile spectrului solar pentru prezenirea bolilor sau vindecarea lor.
Influenta culorilor este independenta de vedere si de expunerea directa a pielii sau corpului gol la actiunea acestora. Organismul reactioneaza si cand este complet izolat de sursa de lumina colorata. Energiile modulate ale culorilor genereaza efecte distincte de rezonanta in corpul uman in anumite sectoare sau zone ale organismului atunci cand sunt directionate catre locul in care el se afla. Efectele curative ale culorilor sunt diferite in functie de lungimea de unda a fiecareia.
Efectul culorilor
Albastru
– provoaca o stare de calm si reverie, este odihnitoare si linistitoare
– creste capacitatea de aparare imunitara si faciliteaza regenerarea celulelor
– scade presiunea sanguina si tonusul muscular
Indicatii:
– afectiuni ale gatului, arsuri, boli femeiesti, colici, criza biliara
– dereglare nervoasa, epilepsie, gusa
– insomnie, isterie, palpitatii,
– dureri de cap si de dinti
Galben
– influenteaza functionarea normala a sistemului cardiovascular
– imbunatateste tonusul, stimuleaza sistemul nervos central
– stimuleaza nervul optic, sistemul limfatic, vederea
Indicatii:
– afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare
– celulita, colita, diabet
Indigo ( albastru inchis)
– stimuleaza activitatea glandei tiroide si a paratiroidei
– stimuleaza creativitatea, ajuta la accelerarea gandirii
Indicatii:
– abuzuri sexuale / nimfomanie
– obsesii erotice
– astm, bronsita, cataracta,
– dezechilibrari mentale grave
– deziluzii / deceptii
– isterie, migrena, obezitate, obsesii
– pneumonie, sinuzita, surditate
Portocaliu
– faciliteaza asimilarea calciului
– favorizeaza secretia gastrica si digestia
– stimulent respirator si sexual
– mareste sociabilitatea, ajuta la asimilarea mai rapida a informatiilor noi
Indicatii:
– astm cronic, bronsita
– deziluzii / deceptii
– epilepsie, halucinatii
– stres, spasmofilie
– debilitate mintala
Rosu
– faciliteaza regenerarea celulara, mareste tonusul muscular
– favorizeaza hemoglobina
– stimuleaza vointa si curajul
Indicatii:
– anemie, gripa, oboseala
– depresie
– tulburari respiratorii
– paralizie infantila
– tuberculoza
Verde
– echilibreaza structura somatica cu cea psihica
– diminueaza stresul, anihileaza nelinistile
– calmant pentru irascibili si nervosi cronici
– genereaza o stare placuta, odihnitoare, linistitoare
Indicatii:
– dureri de cap, cancer
– hipertensiune, insomnie
– tulburari cardiace, ulcer, sifilis
Violet
– calmant general, detensionant cardiac
– favorizeaza dezintoxicarea organica
– intareste sistemul imunitar
Indicatii:
– celulita, crampe, reumatism
– nevroza, insomnie, epilepsie
– tulburari mentale, tumori
– sciatica
– tulburari ale splinei, vezicii, rinichilor
– tulburari ale vederii
Metode de tratament
– expunerea anumitor parti ale organismului, de obicei cele afectate de boala, la raditia colorata adecvata
– expunerea cu corpul complet gol 20 minute de 3 ori pe zi
– expunerea chakrelor la radiatia colorata corespunzatoare scopului urmarit
– expunerea simultana a unor zone specifice de pe corp la radiatii de culori diferite (aceasta metoda este indicatain cazul dezechilibrului mai multor plexuri, unor afectiuni grave si complexe)
Fengshui
Vant si apa?? este traducerea cuvantului Feng Shui. Literal, se refera la topografia pamantului, muntilor, vailor si a cursurilor de apa, ale caror forma si marime, directie si nivel sunt determinate de permanenta interactiune a acestor doua forte puternice ale naturii.
Feng shui este puntea care face legatura intre cer si pamant. Arta Feng Shui isi concentreaza atentia asupra omului, locuintei, energiei, echilibrului. Arta Feng Shui isi propune ca omul sa evolueze pozitiv, sa fie mereu tanar si inconjurat de frumos.
Feng Shui se adreseaza celor care doresc un remediu, o solutie pentru problema lor, dar si pentru cei care isi doresc un plus de mai bine. Regulile Feng Shui sunt folosite, de exemplu, pentru a deosebi o locatie de bun augur de una care este de rau augur. Exista instructiuni pentru pozitionarea caminului si aranjamentul camerelor in moduri care asigura sporirea calitatii vietii locatarilor, intr-o maniera surprinzatoare si spectaculoasa.
In caminul unei familii, pozitionarea corecta conform regulilor Feng Shui creeaza relatii armonioase intre sot si sotie, intretine o sanatate de fier, atrage belsug si prosperitate si ajuta la consolidarea unei bune reputatii.
In afaceri, respectarea regulilor Feng Shui in alegerea si stabilirea sediului firmei inseamna un mijloc temeinic de a crea ocazii de dezvoltare, de ridicare a profilului afacerii si a pozitiei in comunitate, de atragere a clientilor, de marire a profitului si a cifrei de afaceri. Angajatii raman loiali, iar aura evidenta de bunavointa va genera niste relatii agreabile de munca.
Incalcarea principiilor Feng Shui va genera boala, accidente si pierderi financiare. Pot fi ratate ocazii favorabile, cariera intra pe o panta descendenta, bogatia se risipeste si reputatia este afectata. Dar cel mai rau este ca nerespectarea regulilor Feng Shui poate duce la nefericire.
– folosirea in incaperi unde va desfasurati activitatea a unor lumini de culoare adecvata
Contact
Sakura Center
Adresa: Str. Dumbrava Rosie, nr. 12A, sector 2, Bucuresti
Tel. / Fax: +4 021.210.25.65
E-mail: contact@sakura-center.ro
Vino alaturi de noi!