Tratament acnee – cum sa tratezi acneea

Acneea poate dauna imaginii proprii pana la un punct in care nu iti mai revii. Miturile despre cauzele aparitiei acneei sunt multe, dar examinand cauzele reale din spatele declansarii acneei va pot ajuta sa scapati de acnee. Desi aceste sfaturi sunt realizate de persoane care lucreaza in domeniu, trebuie sa intelegeti ca doar consultatia propriu-zisa va poate spune cu exactitatea cauzele aparitiei acneei si metodele prin care puteti scapa de aceasta problema.

Uitati de sfaturile babesti si de ceea ce va spun prietenii, fiecare individ este unic si de foarte multe ori un tratament al acneei urmat de cineva nu are acelasi rezultat in cazul altcuiva.

Hormonii, in special testosteronul, progesteronul sunt stimulatori puternici care duc la aparitia acneei. Anumite pilule contraceptive au mult progesteron, dar estrogenul va poate ameliora problema. De aceea trebuie OBLIGATORIU sa vorbiti cu medicul ginecolog pentru a va prescrie anticonceptionalele care sunt potrivite.
Transpiratia: Zonele in care pielea transpira cel mai mult sunt cele in care acneea apare cu preponderenta. Caldura si umiditatea pot inrautati acneea. Spalarea fetei cu sapun reduce numarul de bacterii, existand sugestii ca spalatul cu un sapun putin abraziv poate ajuta.
Medicatia: Exista putine, foarte putine medicamente care pot inrautati acneea. Daca starea se inrautateste cand incepeti o noua medicatie, consultati imediat doctorul pentru a va schimba tratamentul. Poate dura cateva luni pana cand va veti reveni. Benzyl peroxide este un ingredient in cele mai multe tratamente ale acneei, in care s-a observat ca ajuta in cazurile usoare pana la moderate de acnee. Tratamentele ieftine sunt la fel de bune ca cele scumpe atat timp cat contin Benzyl Peroxide. Cosurile care cresc mari necesita o prescriere cu lotiuni antibiotice puternice ca clindamycin si eritromicina. Daca se formeaza chisturi si rani atunci este obligatoriu sa iei antibiotice pe cale orala. Trebuie luate exact asa cum au fost prescrise.
Este indicat sa urmati si un tratament cu vitaminele A si E, sa nu mai consumati mancare grasa, chips-uri si bauturi tip cola si acidulate. Daca acneea se formeaza prepoderent pe spate sau in zonele acoperite de haine, ar fi momentul sa observati daca nu cumva materialul din care sunt confectionate va agraveaza problema.
Sfaturi si avertismente tratament acnee

Nu va luati dupa gura prietenilor sau sfaturi babesti.
Nu va spalati prea des pe fata, va iritati si uscati pielea.
Cremele de machiaj grase si consistente va blocheaza porii si irita pielea afectata de acnee.
Consultati OBLIGATORIU un medic specialist in dermato – venerologie.