Celulita – cauzele aparitiei si moduri de ameliorare

Pielea ta are un aspect de coaja de portocala in anumite locuri. Te mai intrebi daca ai celulita? Daca pielea ta e mai groasa, mai putin supla decat alta data, dureroasa la piscare, atunci probabil ai celulita. Ea are preferinte de localizare, preferand in mod deosebit zona bazinului, coapsele, funduletul, abdomenul si picioarele.

 

Cauzele aparitiei celulitei
Celulele grase sau adipoase se ingroasa din cauza unei alimentatii proaste, incarcata caloric, o digestie grea, constipatie si insuficient exercitiu fizic.

Celulele adipoase au o reglare dificila a stocajului si eliberarii de grasimi, atunci cand exista un dezechilibru hormonal: tulburari de ciclu, dar si probleme ale tiroidei sau a unei alte glande.

Circulatie defectuoasa a sistemului sanguin si limfatic: tendinta de a retine apa. Este deseori o problema ereditara, dar trebuie sa fim atenti si la imbracaminte, la vreme si temperatura.

Probleme statice – picioare plate, curbura accentuata a partii de jos a funduletului – si/sau o musculatura putin dezvoltata pe abdomen, fese si coapse. Aceasta nu favorizeaza deloc un bun drenaj a partii inferioare a corpului tau.

Nervozitatea, emotivitatea favorizeaza formarea celulitei.

Ce putem face?
Trebuie sa avem o alimentatie sanatoasa, putin sarata, hipocalorica, dar echilibrata, la ore precise. Eliminam excitantele, cum ar fi ceaiul, cafeaua, tutunul, alcoolul, condimentele. Evitati constipatia, band mai multa apa si mancand mai multe fibre.

Trebuie sa avem o activitate fizica buna, muncind muschii acelor parti ai corpului care prezinta celulita.

Nu trebuie neglijata nici consultarea unui doctor, pentru persoanele cu un ciclu neregulat.

In ceea ce priveste problemele statice acestea trebuie corectate.

Dusuri reci si calde, masaje cu preparate naturale care favorizeaza circulatia – pentru activarea circulatiei.

Relaxare la sfarsitul zilei, intr-o pozitie buna: alungite si cu picioarele ridicate. Sa practicam gimnastica relaxanta. Exista o multime de terapii ce trateaza celulita local: inflitratii, electroterapia, ionizarea, acupunctura, hidroterapia, terapia cu ultrasunete.

Este foarte important sa cerem sfatul medicului nostru de familie. Ne vom face analizele o data pe an si vom avea grija de corpul nostru.