Machiaj Profesional Bogdana Bololoi
Machiajul a fost folosit de-a lungul timpului cu diverse ocazii: pentru a face diferenta dintre sexe si clasele sociale, in scopuri rituale, sub forma de camuflaj- pentru a acoperii imperfectiuni cutanate sau pentru a capata o noua identitate.
Folosirea produselor cosmetice si a machiajului a fost inregistrata cu 4000 de ani inainte de Hristos, ulterior dezvoltandu-se intr-o forma unica de arta si cunoscand diverse etape, acestea fiind influentate de diversi factori externi cum ar fi religia, curentele sociale si politice.
Un site despre machiaj profesional,stil, tendinte, fotografie.Puteti vedea de la machiaje de mireasa pana la machiaje de efecte speciale.De asemenea, pe blogul site-ului puteti citi articole despre realizarea machiajelor.
Machiaj Mirese
Machiajul,in general,fie pentru mirese, fie un machiaj de zi sau de seara, se realizeaza pe baza acelorasi produse: un primer (o baza hidratanta, in cel mai fericit caz cu efect matifiant), anticearcan, fond de ten, pudra, fard de obraz, fard de pleoape, dermatograf contur ochi, khol, tus, mascara, dermatograf contur sprancene, dermatograf contur buze, ruj, lip gloss,spray fixator, gene false. Diferenta este ca toate acestea se folosesc intr-o anumita masura, ordine si intensitate, atunci cand vine vorba de culori.
Miresele ar trebui sa tina cont de sfaturile profesionistilor! Machiajul trebuie sa se asorteze din punct de vedere cromatic si ca stil cu buchetul , accesoriile, rochia, coafura. De aceea, toate discutiile intre mireasa si stilisti(make-up artist, hair stilist) ar trebui sa aiba loc inainte de ziua nuntii. De obicei se stabileste o zi pentru machiajul de proba cu o saptamana inainte, cand se pun la punct toate aceste detalii. Tot cu o saptamana inainte ar trebui sa va faceti programare la cosmetica pentru eventualele tratamente care ati dori sa le faceti sau la pensat.
Un machiaj dureaza in jur de o ora, o ora si jumatate. Sa nu uitam ca trebuie sa se tina cont si de faptul ca machiajul trebuie sa se vada bine nu numai in realitate , ci si in poze. De aceea in realitate va fi mai strident decat in poze. Blitul aparatului de fotografiat mananca mult din culoare. Daca mireasa vrea ca machiajul sa fie foarte natural, in poze abia se va vedea! Nu trebuie folosite culori sidefate, ci cel mult perlate, de preferat sunt cele mate.Daca se foloseste prea mult sidef , riscul este ca in poze fata sa para ca de ceara, transpirata sau sa se creeze senzatia de sebum, la fel si pe camera de filmat.
Machiaj Corector
Machiajul corector trebuie facut exact pe fizionaomia fetei. Nu putem face doua machiaje corectoare sa arate la fel pe doua persoane diferite. Da, putem avea doua machiaje care sa semene, prin culori, texturi, tehnica de aplicare, dar doar atat.
Ochiul uman percepe cu placere formele bine definite(cercul, patratul).
De exemplu, o fata rotunda se corecteaza prin pozitie (aici intervine fotograful), coafura (treaba hair stilistului) si prin machiaj folosind umbrele, adica contrastul de clar obscur. Acesta da volum si adancime pe o scara de la 0 la maxim.
In procesul de “corectare†al trasaturilor, make-up artistul trebuie sa tina cont de intreaga fata, pentru ca micile corectii vor fi inevitabil influentate de alte zone ale fetei. Orice mica schimbare poate altera fzionomia. Forma fetei este elementul determinant in realizarea machiajului.
Nu trebuie corectate chiar toate imperfectiunile, deoarece unele evidentiaza personalitatea.In general frumusetile legendare se disting prin defecte- nas mare, gura prea carnoasa, sprancene prea groase.
Machiaj Beauty
Cand vorbim despre “machiaj beauty†ne referim la un machiaj la care accentul cade pe fata modelului. Se pot pune in evidenta ochii, buzele, pometii. Se pot folosi culori de la cele mai naturale la foarte stridente. Trebuie corelat cu accesoriile si coafura modelului.
Imaginatia este pusa la incercare! Putem crea personaje, cu ajutorul lor o poveste, adica un adevarat scenariu. Pentru asta, se lucreaza in echipa: fotograful, makeup-artistul, hair stilistul, stilistul si bineinteles modelul care va trebui sa interpreteze “rolulâ€.
La un machiaj beauty nu trebuie sa tinem de cont de fizionomia modelului. Este un machiaj la care ne putem juca pe fata cu texturi, culori, forme, astfel incat sa ajutam modelul sa intre in rolul personajului, sa fie incadrat in epoca respectiva. Este important de retinut faptul ca nu este obligatoriu sa se asorteze cromatic, cat ca stil.
Trebuie sa tinem cont totusi ca de la un machiaj beauty foarte complicat, cu multe elemente pana la un machiaj chicios este doar un pas! Asa ca atentie!
Machiaj Fashion
In general, machiajul fashion se realizeaza in ton cu tema prezentarii de moda, cu vestimentatia si daca este vorba de o sedinta foto cu tema de machiaj fashion, modelul trebuie sa fie in plan intreg. O sa apara in poza toate elementele de care trebuie sa se tina cont: par, machiaj, haine, accesorii, fundal!
Machiajul fashion inseamna creativitate, dar si capacitatea de a urmari o anumita tema, de a te conforma unei game cromatice bine definite. Este in ultima instanta o munca de echipa, trebuie creat un echilibru intre propunerile fiecaruia – un lucru nu usor de realizat.
Satisfactia o reprezinta in principal provocarea creativitatii si capacitatea de a inventa intr-un spatiu limitat este pusa la incercare, de asemenea talentul trebuie sa se impuna.
Machiaj Efecte Speciale
Machiajul de efecte speciale reprezinta un machiaj care nu este de infrumusetare, este o simulare a realitaii, simulare de boala, trauma, etc. In acesta categorie avem doua tipuri de machiaje: 2D si 3D.Machiajul 2D reprezinta pictura pe fata. Machiajul 3D inseamna rani, vanatai, taieturi, dinti stricati, imbatranire; inseamna proteze dentare si mulaje.
Efectele speciale de obicei se folosesc in TV sau teatru. Aici trebuie atentia marita pentru ca ne trebuie materiale speciale cum ar fi latexul, sangele fals, acetona pura, alcoolul izopropilic si multe altele! Deoarece materialele de efecutare a machiajului sunt speciale trebuie sa folosim si demachianti speciali.Trebuie marita atentia pentru ca unii dintre ei nu se folosesc in jurul ochilor, altii nu demachiaza adezivii acrilici siliconici si exista altii exclusivi pentru demachierea protezelor.
La realizarea unui machiaj de efecte speciale deosebit sunt necesare ore intregi de munca. Inainte de toate se stabileste ce tip de machiaj de efecte speciale trebuie realizat, daca este vorba de un machiaj de caracter/transformational, de imbatranire(pentru film sau pentru teatru), daca trebuie transformat intr-un personaj abstract sau in alt om(aici intervin protezele pentru nas, pungile de sub ochi etc). Apoi se studiaza fizionomia persoanei in cauza, se face o corelare intre trasaturile fetei si personalitate, caracterul respectivului. Efectuati acesti pasi, se trece in sfarsit la realizarea machiajului de efecte speciale.
Machiaj Bodypainting
Body painting-ul, la fel ca face paintig-ul fac parte din categoria machiajelor de efecte speciale, si anume machiaj 2D.Atunci cand vine vorba de pictura corpului, a fetei trebuie sa folosim materiale non toxice. Pensulele pe care le vom folosi pentru body painting sau face painting sunt speciale, altfel decat cele pentru machiaj. Body painting-ul se realizeaza cu mai mare usurinta si are un finish mult mai natural si fin daca este realizat cu aerograful.
Pictura corpului, deseori folosit termenul de body painting, este o forma de arta a corpului, considerata de unii ca fiind cea mai veche forma de arta. Spre deosebire de tatuaje, body painting-ul este temporar, pictura pe pielea umana ce dureaza doar cateva ore, sau cel mult cateva saptamani(de exemplu, Mehndi sau “henna tattoo”).
Face painting sau pictura pe fata se realizeaza cu cosmetice speciale pe baza de apa; oamenii ar trebui inainte sa le fie aplicate produsele pe fata, sa intrebe ce ingredienti contin acestea. Acrilicele si tempera nu se folosesc pe piele, de asemenea marker-ele si creioanele colorate rezistente la apa. Aceste produse care nu sunt recomandate sa fie folosite pe piele pot provoca atat discomfort cat si reactii alergice severe.
Pictura pe piele, corp sau fata, se folosea din cele mai vechi timpuri la vanatoare, motive religioase si in scopuri militare (cum ar fi camuflajul si pentru a indica din ce unitate militara facea parte). A reintrat in uz in timpul miscarii hippie de la sfarsitul anilor 60, cand era la moda ca tinerele sa-si picteze flori sau semnul pacii pe obraji.